Споровете днес или преди образованието е било по-добро винаги са

...
Споровете днес или преди образованието е било по-добро винаги са
Коментари Харесай

Намерих бележник на ученик от социализма. И един детайл в него ме изуми:

Споровете през днешния ден или преди образованието е било по-добро постоянно са били горещи и са предизвиквали разнопосочни отзиви. И двете системи имат своите плюсове и минуси.

Факт е, че преди време се влизаше надалеч по-трудно в университет и задачата на учебните заведения беше да подговят учениците добре за изпитите. 

Съвременните технологии са в огромен плюс за днешните възпитаници, само че те имат и огромни дефекти: непрекъснатото „ облъчване “ с телефони и компютри сигурно вредят на когнитивните качества на децата и пречат на концентрацията им.

Най-вероятно мнозина са чували от възрастните, че преди образованието е било по-добро. Мнозина ще се заинтересуват да схванат по какъв начин са учили нашите родители и баби и дядовци и дали учебното обучение през социализма се е различавало доста от днешното.

Имаше няколко съществени разлики:

Един урок през соцализма продължаваше 45 минути, в този момент е 40 минути. Но тези пет минути могат да подобрят ученическия разсъдък хиляди пъти. Само си представете какъв брой часа се губят.

Навремето имаше обединен стандарт за учебната стратегия, във всички просветителни институции те учеха строго по еднакъв курс, в една и съща учебна униформа.

Днес по еднакъв предмет има най-различни учебници и не всички просветителни институции имат стандарти за учебна униформа, тъй че учениците се обличат по друг метод.

Със сигурност, в случай че сте младеж, сте чували от родителите си или бабите и дядовците си, че едно време е било въпрос на чест да бъдеш първенец и че двойката е била огромен позор. 

Този бележник на ученичка от образователната година 1984/1985 година е доказателство, че това не са празни приказки. На него виждаме, че от география, та до химия и съветски
ученичката има единствено шестици и е цялостна отличничка.

Все отново забележката вдясно „ Ученичката не е готова по литература “ демонстрира, че даже и тази прилежна ученичка не всеки път си е знаела урока.

Споровете за тогавашната и днешната система на обучение няма да спрат евентуално в никакъв случай. Но сходни бележници като този, изпълнени единствено с шестици, не бяха необичайност.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР