Според заместник-ръководителя на Международния валутен фонд (МВФ), имиграцията помага за

...
Според заместник-ръководителя на Международния валутен фонд (МВФ), имиграцията помага за
Коментари Харесай

МВФ: Имиграцията може да помогне за намаляване на инфлацията във Великобритания

Според заместник-ръководителя на Международния валутен фонд (МВФ), имиграцията оказва помощ за понижаване на инфлацията в Обединеното кралство, защото преодолява разликите на пазара на труда.


В изявление за Би Би Си Гита Гопинат съобщи, че поради високите равнища на инфлация във Англия наличието на задгранични служащи може да бъде преимущество.

По данни на Службата за национална статистика (ONS) чистата миграция към Обединеното кралство е повишена до 606 000 души през декември, което доста надвишава предходния връх от 504 000 души шест месеца по-рано.

Напоследък държавното управление на Обединеното кралство се стреми да понижи тези числа, макар че интернационалните организации за отбрана на правата на индивида постоянно подлагат на критика страната поради антимигрантските ѝ политически настроения.

" В този подтекст, при толкоз висока инфлация, съществуването на служащи, които могат да запълнят дефицита в някои от секторите, които следим сега, ще помогне за понижаване на инфлацията. Така че считам, че има изгоди от идването на служащи ", сподели Гопинат, заместник-управляващ шеф на МВФ.

Потребителската инфлация в Обединеното кралство се намали до 8,7% на годишна база през април, което е спад от 10,1% през март, само че е над предстоящите 8,2%. ONS уточни също, че цените на питателните артикули са траяли бързото си повишаване, достигайки най-високите си стойности от съвсем 45 години.

Темпът на повишаване на цените на питателните артикули е намалял през годината до април, макар че се е доближил до рекордното ниво от 19,1%. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР