Според юристи и родители има немалко случаи на прикриване на

...
Според юристи и родители има немалко случаи на прикриване на
Коментари Харесай

Чака се отговор от АСП на твърдения за злоупотреби с права на деца и родители

Според адвокати и родители има значително случаи на прикриване на злоупотреби от проверяващи по тъжби против обществени служащи и техни ръководители, злоупотреби на обществени чиновници с правата на деца и техните родители, неизпълнения на правосъдни актове от обществени служащи.

Димитър Гинчев, който от 2007 година води каузи за наставнически права, разяснява:

„ Институциите се пазят една други. Никой не търси казуса в издаването на тези документи с погрешно наличие. Неправилни констатации. Непълно наличие. Невъзможност да стигнем до документите, да забележим, какво е записано в тях “.

„ Инспекторатът към Агенцията за обществено подкрепяне (АСП) не ни дава документите въз основа, на които е направена инспекцията в отдел Закрила на детето - Нова Загора, само че един месец след края на инспекцията, аз към този момент съм принудител “, сподели още Гинчев и продължи:

„ Основният проблем в България, неналичието на съответна, целенасочена работа на институциите, които пазят правата на децата. Те са несъответстващи. “

От пресцентъра на Агенцията за обществено подкрепяне разясниха, че са стартирани с изнесените от родителите случаи и ще ги разясняват при започване на идната седмица.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР