Според терапевта Надежда Чернишова традиционната медицина помага само при лека

...
Според терапевта Надежда Чернишова традиционната медицина помага само при лека
Коментари Харесай

Eто как да се защитим в сезона на настинките

Според терапевта Надежда Чернишова обичайна медицина оказва помощ единствено при лека простуда. В тежки случаи е по-добре да не експериментирате и да се консултирате с доктор.
„ Всичко зависи от положението на имунитета. При леки настинки тялото се нуждае от минимална поддръжка, с цел да се оправи независимо. Вирусните инфекции минават без особено лекуване, нормално са симптоматични.
Медът, малините и липовите цветове способстват за ускореното премахване на вируса от тялото, само че те не лекуват - те единствено оказват помощ “, изясни Надежда Чернишова.
Например, макар че джинджифилът има затоплящ резултат и оказва помощ при настинка, той няма да понижи високата температура. Чернишова също предизвести да не се употребява сок от алое при задръстване на носа.
„ Не би трябвало да употребявате разтвор от сок от алое за лекуване на хрема. Той не е по-добър от аптечните артикули, само че може да аргументи раздразнение и даже прекалено изгаряне. Най-добре е да употребявате аптечни капки или мехлеми. Има артикули, които съдържат растителни екстракти – те работят по-ефективно.
В същото време отвари от билки - лайка, невен, култивиран чай - са много ефикасни при гаргара.
„ Ако нямате температура над 38 градуса, нямате главоболие, необикновена кашлица, тогава можете да се справите с нормалните средства: отмора, пиянство на доста вода, билкови чайове, гаргара.
Ако имате температура, по-добре е да се консултирате с доктор, с цел да не допуснете никакви затруднения “, разясни Чернишева.
Ако след пет дни няма усъвършенстване или признаците се влошат, тогава би трябвало да се консултирате с доктор. В последна сметка настинката е допустимо да бъде изпълнена с затруднения - пневмония, отит, менингит. А грипът може да аргументи миокардит.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР