Според тази теория на конспирацията, която мнозина смятат за вярна,

...
Според тази теория на конспирацията, която мнозина смятат за вярна,
Коментари Харесай

Възможно ли е Хитлер да е инсценирал собствената си смърт?

Според тази доктрина на конспирацията, която мнозина считат за вярна, Адолф Хитлер съумял да избяга от Берлин през 1945 година благодарение на брачната половинка си Ева Браун. Въпреки че не се приема съществено от историците, тази доктрина набира мощ едвам след появяването на интернет - плодородна почва за спекулации и съмнения.

Теорията - Теорията гласи, че вместо да се самоубие на 30 април 1945 година, диктаторът избягал от Германия дружно със брачната половинка си Ева Браун и отпътувал за Аржентина, където живял до края на живота си.

On tonights show Gerrard Williams Gray wolf the escape of Adolf Hitler 9-11pm
— lifting the veil (@theveil2014)
Книгата, поради която стартира всичко - През 2011 година създателите Саймън Дънстан и Джералд Уилямс изследвали тематиката за вероятното бягство на Хитлер от руския плен. Книгата се споделя „ Сивият вълк: Бягството на Адолф Хитлер “.

Историята - Твърди се, че няколко подводници са напуснали Германия и са се отправили за Аржентина в края на Втората международна война, тъй като бъдещият президент на Аржентина Хуан Перон получил пари от нацистите за акцията си и им върнал услугата.

Къде отишли? - Според книгата диктаторът и брачната половинка му се качили на една от тези подводници и се скрили в къща на езерото Науел Хуапи, покрай аржентинската граница с Чили.

Какво им се случило по-късно? - Според създателите Ева Браун напуснала Хитлер и отишла в Неукен дружно с щерка им Урсула. Твърди се, че Хитлер умрял през февруари 1962 година

Доказателствата - Фрагмент от череп с дупка от патрон бил открит пред бункера на Хитлер и се съхранявал във Федералния списък на Русия в Москва. Мнозина вярвали, че този череп е на Хитлер, само че през 2009 година ДНК тест посочил, че фрагментът принадлежи на 40-годишна жена.

Adolf Hiter: Rise to Power, Impact & Death - HISTORY
— Ramakrishnan K Marar (@rkmarar9)
Доказателство – Така или другояче, тази кост в никакъв случай не е била обсъждана като решаващо доказателство, което да удостовери или отхвърли гибелта на Хитлер. Има още фрагменти като челюсти, дружно с някои от зъбите, които са оценени от зъболекаря на Хитлер, както и от дентален помощник и експерт. Всички те удостоверили, че принадлежали на фюрера.

Допълнителни доказателства - Документи на ФБР, оценени през последните години и маркирани като некласифицирани, съдържат няколко записа от хипотетични „ наблюдения “ на Хитлер. ФБР обаче декларира, че информацията в тези документи, не съдържа безапелационни доказателства.

Произход на мита – Няколко историци считат, че тази доктрина може да е била публикувана преди няколко години от руското държавно управление. Политиката на дезинформация е добре прочут феномен и историческите записи демонстрират, че маршал Георгий Жуков е този, който популяризирал мита на 9 юни 1945 година на конференция, по заповед на Сталин.

Разпространение на мита - За да подкрепи разпространението на мита, по време на конференцията в Потсдам след Втората международна война Сталин споделил на американския президент Хари С. Труман, че Хитлер е жив. Това изказване породило няколко тайни теории.

Did Hitler escape and move to Colombia? Despite new CIA memo, there’s reason to doubt, writes
— Miami Herald (@MiamiHerald)
Случаят е завършен – След цялото това комплициране провокирано към гибелта на диктатора, Дик Уайт, тогавашен началник на Тайната разследваща работа в английската част на Берлин, изпратил сътрудник Хю Тревър-Ропър да проверява гибелта на Хитлер. В първия му отчет, по-късно оповестен в книга през 1947 година, написа, че още през 1946 година сътрудникът към този момент намерил задоволително доказателства, с цел да разгласи Хитлер за мъртъв.

Какво споделят историците - Много историци са изцяло срещу тази доктрина и постоянно я дефинират като несъстоятелна и без доказателства, които да я поддържат.

Мнението на историка - Гай Уолтърс е един от историците, които обществено декларирали мнението си за теорията. Той споделил, че това е неуместна доктрина, за която няма никакви исторически учредения да съществува. Според него сходна история може да битува единствено в заблудените мечти на нейните основатели.

Документален филм – През 2014 година създателите на спорната книга „ Сивият вълк: Бягството на Адолф Хитлер “ създали и документален филм по тематиката, продуциран от един от създателите, Джерард Уилямс. В него няколко души настояват, че са виждали Хитлер в Аржентина през годините. Документалният филм получил смесени мнения и бил подложен на критика, поради догатки, че е бил финансиран от скица за финансова корупция.

Watch Hunting Hitler, History. Red Cros and Vatican also involved!!
— Margret
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР