Според Световната здравна организация близо 50 милиона души по света

...
Според Световната здравна организация близо 50 милиона души по света
Коментари Харесай

Шест навика, които увеличават риска от деменция

Според Световната здравна организация близо 50 милиона души по света страдат от деменция. При това заболяване се следи утежняване на паметта, мисленето, държанието и способността за осъществяване на ежедневни действия. Генетичната предразположеност на индивида играе значима роля в развиването на деменцията, само че ежедневният метод на живот и неприятните привички могат да усилят риска от развиването ѝ.

Независимо от типа на деменцията, нейните признаци и признаци са сходни. Това са:
нарушаване на паметта (както дълготрайно, по този начин и краткосрочно) - човек не може да си спомни скорошни събития, мъчно запомня нова информация.дезориентация в пространството и времето - да вземем за пример, пациентът може да се изгуби в родния си регион.загуба на предпочитание да се научи нещо ново - мозъкът става некадърен да обработва и усвоява нова информация.намаляване на критичността на личното усещане - нормално този признак се появява при обмисляне на идващия интервал от живота.
С течение на времето се следи усилване на проявата на тези признаци и появяването на нови, още по-разрушителни. „ Да живееш в предишното “ е най-характерният симптом на сенилна деменция.

Част от навиците, които могат да повлияят за развиването на деменция, вижте в галерията:

Още от създателя:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР