Според Световен доклад за щастието (на англ. World Happiness Report),

...
Според Световен доклад за щастието (на англ. World Happiness Report),
Коментари Харесай

Финландия е най-щастливата страна: 3 неща, които финландците правят

Според Световен отчет за щастието (на англ. World Happiness Report), който дава статистика всяка година, Финландия още веднъж заема първо място и е най-щастливата страна.

Резултатите са направени след оценка по канара от 0 до 10 за задоволеност от живота.

Финландците се оказват най-щастливите хора и най-доволни от своя живот.

Известен финландски академик и психолог Ф. Мартела, разкрива истината за щастието на финландците и за какво те се усещат толкоз добре. Защо са удовлетворени от това, което имат, от мястото, където живеят, от изискванията и качеството си на живот?

Кои са тези 3 значими неща, които финландците вършат:

Не се сравнявай с другите

Те в никакъв случай не съпоставят своя живот с другите и в никакъв случай не приказват за своите триумфи и благополучие. Никога не се хвалят с това, което имат. Особено за материални неща. Когато са богати, те не престават да водят естествен, натурален и непретенциозен живот и в това се крие тяхното благополучие.

Никога не се хвали със своето благополучие. Както знаем, то от време на време е мимолетно.

Препоръка за благополучен живот:

Правете повече това, което ви прави щастливи и не се мъчете да изглеждате богати и съумели. Радвайте са на самия развой на реализиране на щастието и не сравнявайте живота си с този на другари, родственици.

 Финландия е най-щастливата страна: 3 неща, които финландците вършат

Обичай и уважавай природата

Защо е най-щастливата страна? Почти всички финландци споделят, че природата е неделима част от живота им. Те усещат, че не могат без нея. Градовете им са издигнати по този начин, че всеки има достъп до природата, до парка.

По време на годишен отпуск, всички финландци пътуват за провинцията, с цел да са по-близо до природата. Правят постоянни разходки, карат колело, спортуват.

Препоръка за благополучен живот:

Природата въздейства доста мощно на нашето здраве. Тя ни ободрява, енергизира, успокоява и зарежда. След разходка се чувствате витални, с позитивни мисли, подготвени за нови провокации. Допира с ви оказва помощ да израстнете духовно, развива вашата персона.

Винаги се обграждайте със зеленина, в дома, в офиса, на открито на разходка.

 Финландия е най-щастливата страна: 3 неща, които финландците вършат

Спазвай публичния ред и публично доверие

Във Финландия има високо равнище на доверие в обществото и институциите.

Колкото това равнище на доверие сред хората е по-голямо, толкоз по-щастливи се усещат жителите на тази страна.

Какво значи това?

След изработен обществен опит в разнообразни страни, с по този начин наречения „ загубен портфейл “, се потвърждава, че в столицата на Финландия равнището на доверие е най-високо (от изгубени 12 порфейла, 11 са върнати). Намалена корупция, високо качество на живот, личностно развиване и благополучие.

Това потвърждава какъв брой елементарно и щастливо живеят хората там, когато се съблюдава публичното доверие.

Препоръка за благополучен живот:

Опитвайте се сами да участвате и да градите това публично доверие. Предлагайте разнообразни решения и полиики за възстановяване на живота. Опитвайте се да вършиме дребни неща за вашата общественост. Дори внимаинието към по-възрастните в рейса е значимо.

 Финландия е най-щастливата страна: 3 неща, които финландците вършат

Кои са другите топ 10 страни, които си разделят мястото за най-щастливата страна?

Доста от северните и скандинавски страни са включително: Германия, Дания, Швеция, Швейцария, Люксембург, Холандия, Норвегия, Исландия, Нова Зеландия.

Много други индикатори демонстрират, че във Финландия хората са щастливи.

Те са преди всичко по преработване: огромна част от отпадъците се рециклират и са развой на кръгова стопанска система.

Те почитат доста образованието и по тази причина то е на доста високо равнище там. Също по този начин, образованието е гратис. Обръща се и особено внимание на башите в фамилията, на тяхната възпитателна роля. Това е резулатат от признати ограничения от страната за усилване ролята на бащите във възпитанието на децата.

Интересен факт е, че финландците имат една специфична философия, която се назовава Сису. Тя е модел за справяне с компликациите и живота. Това е да можеш да разчиташ на своите вътрешни сили в непредвиден сложен миг, да бъдеш твърдоглав и да не се отказваш.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР