Според статия, публикувана в Psychology Today, тези срокове са определени

...
Според статия, публикувана в Psychology Today, тези срокове са определени
Коментари Харесай

Кога хората ще започнат да създават интимни връзки с роботи

Според публикация, оповестена в Psychology Today, тези периоди са избрани въз основа на това какъв брой бързо се движи напредъкът в такава посока.

Авторът на публикацията, психологът и претендент на науките, Лизел Шараби, счита, че след няколко десетилетия машините ще могат да се обучат на обществени и даже прочувствени умения, нужни за другарство с хора.

Според нея е време " съществено да се замислим по този въпрос ". По-специално, Шараби напомня историята на Джошуа Барбо, който сътвори чатбот през 2021 година, с цел да имитира починалата си избраница Джесика Перейра, която умря на 23 години заради тежко заболяване.

Project December употребява модернизиран логаритъм за генериране на текст, с цел да изпраща известия до Джошуа, които имитират облика на починалата Джесика.

В същото време Дейвид Леви, създател на книгата " Любов и секс с роботи ", се съмнява, че връзката сред хората и изкуствения разсъдък ще бъде в действителност интимна. Според него развиването на технологиите ще направи обект на обвързаност на индивида.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР