Според слухове в интернет китайската компания Huawei възнамерява да е

...
Според слухове в интернет китайската компания Huawei възнамерява да е
Коментари Харесай

Huawei ще представи първия 7-нанометров чипсет



Според клюки в интернет китайската компания Huawei има намерение да е първата компания в мобилната промишленост, която ще показа чипсет за мобилни устройства, основан на 7-нанометрова технология.

Днешните флагмански хардуерни платформи употребяват 10-нанометрови чипове. Новото “свиване” на индустриалния развой ще разреши следващо понижаване на енергопотреблението, както и увеличение на продуктивността.

Прочетете още: Колко бърз ще е Qualcomm Snapdragon 845?

Най-вероятно задаващият се чипсет ще залегне в основата на платформата Kirin 980, която ще наследи актуалната Kirin 970. Официални спецификации, рабира се, към този момент няма. Според слуховете обаче чипът ще получи ядра ARM Cortex-A75, както и графичен ускорител, който ще е лична разработка на Huawei (за съпоставяне Kirin 970 употребява решение на ARM – Mali-G72MP12).

Очаква се китайският производител TSMC да стартира да основава тестови бройки в края на актуалното тримесечие. Първите устройства въз основата на Kirin 980 пък се чакат до края на годината.

По всяка възможност това ще бъдат смарт телефоните от фамилията Mate. Компанията по традиция афишира нови представители от нея през есента.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР