Според събеседниците на агенцията канцлерът смята, че подобно решение може

...
Според събеседниците на агенцията канцлерът смята, че подобно решение може
Коментари Харесай

Шолц отказва напълно да национализира Gazprom Germania, за да не ”разсърди” Путин

Според събеседниците на организацията канцлерът счита, че сходно решение " може да разгневи съветския президент Владимир Путин " и да докара до прекъсване на доставките на съветски газ.

Агенцията написа, че министърът на стопанската система Роберт Хабек е упорствал за цялостна национализация на подразделението на " Газпром ".

Германското държавно управление реши да вземе сдружението под дълготрайно външно ръководство. От 4 април компанията се ръководи от Германската федерална мрежова организация (BNetzA). Освен това съгласно Reuters и Spiegel немските управляващи желаят да дават на Gazprom Germania заем от няколко милиарда долари против рисковете от възможен банкрут, като се приказва за сума от 9 до 10 милиарда евро.

Групата на Gazprom Germania има газово вместилище в Германия и има световен търговски екип с дъщерни сдружения в Лондон и Сингапур.

На 1 април " Газпром " прекрати присъединяване си в Gazprom Germania и всички негови активи. Русия наложи наказания против задграничните дъщерни сдружения на " Газпром " на 11 май. В същото време немският вицеканцлер Роберт Хабек съобщи, че някогашните дъщерни сдружения на съветската компания са спрели да получават газ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР