Според руския президент Путин, без пенсионна реформа дефицитът на пенсионния

...
Според руския президент Путин, без пенсионна реформа дефицитът на пенсионния
Коментари Харесай

Русия ще смекчи планираната пенсионна реформа, но само за жените

Според съветския президент Путин, без пенсионна промяна дефицитът на пенсионния фонд би повишен до 5 трлн. рубли и би надхвърлил разноските за защита и сигурност.

Още по тематиката
Новите наказания на Съединени американски щати против Русия влязоха в действие

Москва няма да има достъп до американски експорт на артикули и услуги, свързани с воеенната промишленост и националната сигурност
27 авг 2018
Руската петролна промишленост става все по-независима от западните капитали

Нови наказания ще имат минимално въздействие върху промишлеността, написа в собствен разбор Reuters
21 авг 2018 Руският президент Владимир Путин показа оферти за намаляване на непопулярния план за пенсионна промяна, който провокира многочислени демонстрации и понижи известността му. Той обаче съобщи в телевизионно послание, че сериозните демографски провокации постановат някакъв тип промяна, оповестява Reuters.

Предложенията на държавното управление за пенсионна промяна планува прогресивно увеличение на възрастта за пенсиониране, което се случва за първи път от към 90 години в Русия. Това докара до митинги в редица градове в страната и до понижаване на известността на Путин до най-ниското равнище от четири години.

Промяната

Сега Путин предлага по-малко нарастване на пенсионната възраст, само че единствено за дамите. Тя ще стане 60 вместо 63 години, както е заложено в плана, обсъждан сега в Народното събрание. Така покачването ще бъде с пет, а не с осем години. Многодетните майки ще могат да се пенсионират в диапазона от 50 до 57 години.

Президентът посочи, че в законопроекта на държавното управление се предлага нарастване на пенсионната възраст за дамите с 8, а за мъжете - с 5 години. " Това е погрешно ", сподели той и съобщи, че възрастта за дамите не може да се покачва повече, в сравнение с за мъжете.

В първичния вид на законопроекта за пенсионната промяна се предлага възрастта за пенсиониране на мъжете и дамите да бъде надлежно 65 и 63 години по отношение на сегашните 60 и 55 години.
.
Освен това Путин в обръщението си предложи с три години да бъде понижен трудовият стаж, даващ право на предварително пенсиониране - надлежно до 37 години за дамите и до 42 години за мъжете, предава Българска телеграфна агенция.

" Който е почнал да работи рано, би трябвало да му бъде дадена опция да излезе в пенсия освен по възраст, само че и поради трудовия стаж ", акцентира президентът.

Повишението на пенсионната възраст няма да засегне служащите във нездравословни производства, както и коренните нации на север, предлага още Путин. Сред предложенията му е и да се усили двойно от 2019 година помощта за безработица за лица в предпенсионна възраст.

Реформата е нужна

Путин означи, че решението за смяна на пенсионната възраст е отлагано с години и не е допустимо да се отсрочва повече. Дефицитът на пенсионния фонд би повишен до 5 трлн. рубли и би надхвърлил разноските за защита и сигурност, в случай че се покачат пенсиите без да се промени възрастта.

Провал на пенсионната промяна би породил заплаха от усилване на инфлацията и на бедността, предизвести той. Президентът ще внесе в най-кратки периоди своите ремонти към пенсионния законопроект в Държавната дума.

Протести

Предложената от държавното управление пенсионна промяна докара до митинги в редица градове в страната през юли, на които участваха десетки хиляди руснаци. Протестиращите също така отвориха за автограф и онлайн петиция, в която се приканва за отменяне на пенсионната промяна, която в този момент се разисква в Народното събрание.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР