Според руския министър на транспорта Виталий Савелиев Русия е загубила

...
Според руския министър на транспорта Виталий Савелиев Русия е загубила
Коментари Харесай

Вследствие на санкциите 76 руски самолета са били конфискувани

Според съветския министър на превоза Виталий Савелиев Русия е изгубила 76 пътнически самолета вследствие на глобите, наложени поради нашествието в Украйна, заяви " TVP World ".


Савелиев изрази изненадата си от неочакваното решение за конфискация на тези самолети, които са били в склад за техническо предпазване, в развой на техническо обслужване в чужбина, или на път да извършват полети.

В момента самолетният флот на Русия наброява 1302 самолета, като 1167 от тях са предопределени за пътнически цели.

Преди началото на спора доста от съветските пътнически самолети бяха регистрирани в непознати страни и отдадени на лизинг на съветски самолетни компании.

Бермудските острови и Ирландия, където бяха регистрирани забележителен брой от тези самолети, оповестиха за невалидни документите за летателна валидност на голям брой от тях в отговор на нашествието в Украйна, което на процедура докара до блокирането им на стойност близо 10 милиарда $ в Русия.

В отговор на това съветският президент Владимир Путин утвърди закон, който разрешава регистрирането на наети задгранични самолети в Русия, което затруднява страните да си ги върнат.

През март 2022 година Савелиев заяви, че съвсем 800 самолета са били трансферирани в националния указател.

Руският министър на превоза също по този начин загатна, че съветските самолетни компании са възобновили полетите си до 11 страни, които са подсигурили, че няма да конфискуват самолетите им. Той изясни, че договарянията за обезщетения за тези самолети и тяхното закупуване са били възпрепятствани от " възбраната и неналичието на предпочитание от страна на непознатите страни ". Севлиев акцентира, че заради неналичието на тези самолети Русия ще остане без жизнерадостен авиационен флот. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР