Според разузнавателните признаци“, украинските формирования може да започнат активната фаза

...
Според разузнавателните признаци“, украинските формирования може да започнат активната фаза
Коментари Харесай

ВСУ в Запорожие са в бойно готовност, до дни може да започнат настъпление

Според " разследващите признаци “, украинските формирования може да стартират дейната фаза на настъплението си на южния фронт в околните дни. Бойните подразделения на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Запорожка област към този момент са приведени в цялостна бойна подготвеност, написа " Рибар “, представен от

Както написа Telegram каналът, украинската войска се готви интензивно за пролетно-лятната акция. Прехвърлят се щурмови подразделения както на Запорожко, по този начин и на Херсонско направление. Усилване има и на някои сектори в Донецка област. Това демонстрира проектите за нанасяне на няколко едновременни удара, които да сковат съветските войски.

Съгласно данните, два самоходни артилерийски дивизиона от 128-ма гвардейска стрелкова бригада, оборудвани с оръдия западно произвеждане, към този момент са ситуирани на огневи позиции на линията Павловка-Степовое. Вероятно преди началото на щурма ще бъде осъществена масирана артилерийска подготовка на опорните пунктове на Въоръжените сили на РФ.

По цялата линия на прикосновение, започвайки от региона на Херсон и завършвайки с Донбас, има скупчване на персонален състав и техника. Като се има поради това, въоръжените сили на Украйна могат да бъдат задействани в няколко посоки когато и да е, защото западните страни приканват все по-активно украинските управляващи да нападат, написа " Рибар “.

Telegram каналът привежда и доста съответни данни за интензивността на ВСУ на южния фронт:

На Запорожското направление завършва подготовката на ВСУ за оповестеното по-рано нахлуване. На полигоните е нараснала интензивността на образование и координацията на персоналния състав.

Обучението за дейности в състава на щурмови и разследващи групи се организира както през деня, по този начин и нощем. В Приморския регион е оборудван позиционен регион на РСЗО HIMARS за водене на прицелен огън по тиловите обекти на Водоснабдителна система на РФ в Запорожка област.

Във Василиевския бранш подразделенията на 128-а планинско-щурмова бригада на украинските въоръжени сили се готвят да възобновят офанзивите по съветските позиции. Последните дни бяха наложително мъртвило поради неприятните метеорологични условия.

През идващите дни се чака в Ореховския бранш, както и в някои региони на Херсонското направление, да дойдат щурмови елементи, подготвени в задгранични образователни центрове.

В същото време членовете на 2-ри батальон от 9-ти полк " Гепард “ на Националната армия на Украйна към този момент са приведени в бойна подготвеност, макар неналичието на офицери. Подофицерите се покачват в младши офицерски длъжности.

В навечерието на офанзивата против Мелитопол и Токмак, няколко отряда на неидентифицирано поделение на ВСУ са трансферирани от Соледарското направление към Орехов. На тяхна база са основани щурмови елементи с опит в бойни дейности в градски условия.

На полигоните във Великомихайловка, Коломийци и Березово е завършило образованието на персоналния състав на 110-а бригада на териториалната защита на ВСУ. 18 танка от незнаен вид са трансферирани на въоръжение на 110-та обр ТРО. В допълнение, подготовка на хора се организира в региона на Времеевския плацдарм, което може да бъде обвързвано с възможен удар в посока Гуляйполе.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР