Според публикация на Newsweek, воденето на пълномащабна война от Русия

...
Според публикация на Newsweek, воденето на пълномащабна война от Русия
Коментари Харесай

Newsweek: Путин се е готвел за война с Япония, но нападна Украйна

Според обява на Newsweek, воденето на пълномащабна война от Русия е било неизбежно поради маниакалното предпочитание на съветския деспот Владимир Путин. Потенциална жертва на съветската експанзия е била Япония, само че Путин е решил да нападне Украйна.

Newsweek разполага с писмо, написано на 17 март от чиновник на съветската Федерална работа за сигурност и адресирано до съветския правозащитник и публицист Владимир Осечкин.

Агентът на ФСБ, с псевдоним " Вятър на измененията ", написа: " Вероятността за това страните (Русия и Япония) да влязат във фаза на остро опълчване и даже война, беше висока. Защо за войната в последна сметка  беше определена Украйна – сюжетът не се промени изключително... "

Изданието показва, че преди началото на спора с Япония е трябвало да бъдат пуснати в деяние пропагандистите на Кремъл. Предвиждало се е те да разпалят измежду руснаците ненавист към японците, създавайки им облик на " нацисти " и " фашисти ". Тази тактичност в действителност беше употребена против украинците.

Русия даже е почнала да приготвя обществото за война с Япония. През август 2021 година ФСБ е разсекретило информация, че по време на Втората международна война японските спецслужби щели да изтезават жители на Съюз на съветските социалистически републики. Първоначално тази информация се е прокрадвала съвсем неусетно в осведомителното пространство, само че за броени дни пропагандата почнала интензивно да я тиражира.

Москва обаче ненадейно е размислила и се насочила към Украйна – аргументите за това не са известни.

Агентът на ФСБ показва точните позиции на съветските хеликоптери, които са очаквали сигнал за офанзивата против Япония. По думите му, " войната беше неизбежна за Русия поради маниакалното предпочитание за война от страна на държавното управление ".
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР