Според публикации в социалната мрежа Facebook епизод от американския анимационен

...
Според публикации в социалната мрежа Facebook епизод от американския анимационен
Коментари Харесай

Предсказва ли Симпсън "Конвоя на свободата" в Канада?

Според изявления в обществената мрежа Фейсбук епизод от американския анимационен ситком „ Семейство Симпсън “ (The Simpsons) е предсказал митингите против Covid рестриктивните мерки в Канада, наречени " Конвой на свободата ", и това, че канадският министър-председател Джъстин Трюдо е избягал от тях.



Според изказванията епизодът е от 1999 година - 23 години преди събитията.

Публикации за това има да вземем за пример.

Твърдение: " Семейство Симпсън " предсказва " Конвоя на свободата "

Във видеото Хоумър Симпсън кара камион по автомагистрала, дружно със сина си Барт. Той споделя: " Виж, сине! Това е една от най-красивите гледки... конвоят! ", а камионът им е заобиколен от няколко други. В идната сцена канадският министър председател Джъстин Трюдо бяга през отворен прозорец, вървешком на две ръце, до момента в който камиони се доближават към постройката.

Факт е, че през последните години доста международни събития, като да вземем за пример, са открити в епизоди от комедията, направени доста преди този момент. Тук обаче сходно " предсказване " няма.

Причината е, че публикуваният 18-секунден фрагмент е монтаж от две обособени подиуми от епизоди на „ Семейство Симпсън “ с разлика от 20 години.

Кадрите с Хоумър и Барт са от епизод 17, сезон 10, от 1999 година, озаглавен. В него конвоят не е обвързван с никакъв митинг.

Втората част от видеото е от епизод, в който Трюдо беседва по Skype с Лиза Симпсън. Озаглавен е и е излъчен през април 2019 година В тази сцена Трюдо застава на ръце, с цел да потвърди, че не е " слаб ", откакто Лиза се извинява за мненията, които Тръмп е отправил към него.

При въпрос на Лиза за абсурда от 2019 година с инженерната компания SNC-Lavalin, Трюдо кима на собствен асистент, който отваря прозорец, през който министър председателят пропълзява на открито, вървешком на ръце. Скандалът е обвързван с обвинявания от някогашна министърка на правораздаването Джоди Уилсън-Рейбоулд, че министър председателят е упражнил напън над нея, с цел да не допусне правосъден развой против канадската компания SNC-Lavalin.

Факт е, че поради продължаващите митинги канадският министър-председател Джъстин Трюдо напусна със фамилията си резиденцията Rideau Cottage в Отава от съображения за сигурност, криейки се, съгласно медиите, на скрито място.

Заключение

Твърдението, че публикуваният фрагмент от " Семейството Симпсън " е обвързван с Конвоя на свободата в Канада през 2022 година е НЕВЯРНО . Видеото е монтаж, който се пробва да внуши връзка с митингите против Covid рестриктивните мерки.

------------------

 Екипът на БНР за инспекция на обстоятелства поема ангажимент за инспекция на изказвания, които могат да подведат слушатели и читатели по значими тематики. Сигнали можете да изпращате на имейл   Други материали от Екипа за инспекция на обстоятелства на БНР може да прочетете на 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР