Според проучванията вредата от твърде малкото време, прекарано навън, е

...
Според проучванията вредата от твърде малкото време, прекарано навън, е
Коментари Харесай

Недостигът на витамин D води до трайни увреждания на костната система и мозъчната дейност

Според изследванията вредата от прекомерно дребното време, прекарано на открито, е доста по-голяма, в сравнение с предполагахме.

Често обръщаме внимание на витамин С и изгодите от постоянния му банкет, само че в действителност се оказва, че така наречен витамин на Слънцето е доста по-нужен за положителното ни здраве.

Витамин D освен защищава имунната ни система, само че и играе значима роля в сформирането на костната конструкция и вярното действие на мозъка.

Според експертите проблемите с дефицит на витамин D могат да зародят още по време на бременността. Ако майката не си набира задоволително от витамина, има огромен късмет бебето да има проблеми в умственото си развиване, както и на по-късен стадий да развие костни изкривявания.

 Недостигът на витамин D води до трайни увреждания на костната система и мозъчната активност

Но освен бременните би трябвало да се тормозят от недостиг на витамин D – в действителност всеки от нас е заплашен от дефицита му и това може да ни се отрази по голям брой способи.

Проучванията обвързват проблеми като наднорменото тегло, косопада, отслабената имунна система и болките в мускулите с недостиг на витамин D.

Как да си го набавим?

Според проучванията по въпроса, в случай че прекарваме на открито единствено 30 минути два пъти седмично, можем да си набавим нужната доза витамин D. Разбира се, това предписание не е универсално и фактори като звук на кожата, генетична предразположеност и даже мястото, на което избираме да прекарваме времето на открито, са от голяма важност.

Затова и е нужно да си набираме от витамина и посредством диетата си. В млечните артикули, рибата, гъбите и цитрусите може да се откри доста количество витамин D, по тази причина и изключително през зимните месеци би трябвало да увеличим приема на тези храни.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР