Според промените в Закона за съдебната власт както за съдебната,

...
Според промените в Закона за съдебната власт както за съдебната,
Коментари Харесай

Съдия Нели Куцкова: Сред съдиите не съм забелязала страх, но сред прокурорите текат процеси

„ Според измененията в Закона за правосъдната власт както за правосъдната, по този начин и за прокурорската квота е планувано, че политически лица не може да стават членове. Много зависи от хората. Понякога се случваше по този начин, че хората от нашата колегия са по-зависими от политически напън, в сравнение с тези, определени от парламентарната квота ”. Това съобщи някогашният ръководител на Съюза на съдиите Нели Куцкова.
 „ Политическа интервенция в правосъдната власт постоянно е имало – прикрито или очевидно ", сподели още тя в ефира на предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.
Относно следствието по проблема с убийството на Мартин Божанов – Нотариуса и магистратите, посещавали неговия частен клуб, Куцкова сподели, че работата на парламентарната комисия няма правна стойност, само че е значима за публичната конюнктура.
Тя е съгласна, че би било добре изпълняващият длъжността основен прокурор Борислав Сарафов да се отдръпна от поста си, до момента в който текат следствията по въпросите с Божанов и „ Осемте джуджета ”.
„ Ако той се отдръпна, това значи, че съвестта му е чиста и няма да се меси в следствието ”, сподели Куцкова.
„ Сред съдиите не съм забелязала боязън, само че измежду прокурорите виждаме, че текат някакви процеси. Има наказателно произвеждане против прокурор, което е шокиращо. Не се знае дали ще излезе нещо от това дело, или той ще осъди страната след това ”, добави Нели Куцкова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР