Според , прочут американски изобретател и футуролог, когото на шега

...
Според , прочут американски изобретател и футуролог, когото на шега
Коментари Харесай

Рей Курцвейл: Човечеството е на прага на безсмъртието

Според, фамозен американски откривател и футуролог, който на смешка назовават „ актуалния Томас Едисън “, човечеството съвсем се е доближило към опцията за величие, написа Hi-News.ru.

В едно от последните си изявления Курцвейл отбелязва, че гибелта, този „ популярен грабител на връзки, познания и смисъл “, скоро ще бъде победена. Според футуролога нашият тип стои на прага на откритието на „ ваксина против напреднала възраст “ и напълно скоро ще открие „ пътя към вечността “.

Като регистрира какви великански крачки в откритията и развиването на технологиите е направило човечеството напоследък, Курцвейл споделя, че безсмъртието към този момент не е нещо невероятно за нас. Всички тези хилядолетия, които сме прекарали в търсене на рационално пояснение на гибелта, скоро ще станат неактуални и няма да ни се постанова повече да се помиряваме с по този начин наречената орис за отиването ни в различен свят.

  • И води ме към безконечен живот. Enter

Опирайки се на „ експоненциалния растеж на осведомителните технологии “, изобретателят прави предсказване, че в близко бъдеще ще изобретим компютри с размер на кръвни кафези, които ще се движат в нашите тела, ще лекуват нашите недъзи и ще се съединяват с облачни сървъри. Всичко това съгласно Курцвейл ще се случи още „ в 30-те години “.

По думите на футуролога всичко това е неотменна част от нашия цикъл. В края на краищата цялото човечество за своята история фактически е еволюирало, значително повишавайки продължителността на живота. И идната крачка за нас е изобретяването на безсмъртието.

В рамките на някакви си 10-15 години съгласно изобретателя ние ще успеем да намерим метод да се избавим от безусловно всички физически пробойни на нашия организъм. Или най-малко повече няма да подвластен от нашите физически благоприятни условия. Част от нашето мислене и схващане ще се намират в облак и при нужда ще можем да възвръщаме себе си.

„ Ако нещо бъде изгубено, без проблем ще можем да го пресъздадем “, споделя Курцвейл.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР