Според президента Румен Радев дебатите около антикорупционния закон и отхвърленото

...
Според президента Румен Радев дебатите около антикорупционния закон и отхвърленото
Коментари Харесай

Румен Радев: Няма политическа воля за реална и ефективна борба с корупцията

Според президента Румен Радев дебатите към антикорупционния закон и отхвърленото от Правната комисия несъгласие демонстрират, че няма политическа воля за действителна и ефикасна битка с корупцията. Държавният глава направи този коментар откакто взе участие в гала по връчването на Международните премия на херцога на Единбург.

 © Българска телеграфна агенция
Президентът не е сюрпризиран от решението за отменяне на ветото. Убеден е, че този закон няма да докара до по-ефективна битка с корупцията.
Румен Радев - президент на Република България: Всички диспути към антикорупционния закон и изключително събитията от през днешния ден демонстрират, че в действителност няма политическа воля за действителна, всеобхватна и ефикасна битка с корупцията. Явно тази битка ще продължи да се води от жителите и от медиите.
Относно Истанбулската спогодба, която провокира доста спорни мнения, президентът упорства да има необятен обществен спор преди тя да бъде утвърдена.И даде съответен образец.

Румен Радев - президент на Република България: Случаят в Нови Искър сподели, че един педофил с ефикасна присъда може да вилнее в продължение на години при цялостното равнодушие на локална власт, държавни институции и обществото.
Румен Радев подсети, че и в този момент има закони, които пазят правата на дамите и децата при домашно принуждение, само че съгласно него те не се ползват сполучливо.

Румен Радев - президент на Република България: Борбата против домашното принуждение и насилието над дами би трябвало да се води от полицията и съда, тук и в този момент. Ние би трябвало да знаем какво се подписва и какво се ратифицира, а не постфактум да откриваме какво сме приели.
За плануваните на следващия ден митинги, които съответстват с формалното разкриване на българското европредседателство, президентът сподели, че ги приема като нещо обикновено в демократична страна. Напомни, че всеки, който има някакви претенции, е свободен да ги изложи в откритите от закона форми.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР