Според предварителните сметки парното тази година ще ни излезе по-скъпо

...
Според предварителните сметки парното тази година ще ни излезе по-скъпо
Коментари Харесай

Вижте увеличението на цената на парното по места

Според предварителните сметки парното тази година ще ни излезе по-скъпо с сред седем и 23%.
Разпределението по градове е следното:

София – 16% нарастване

Плевен – 21% нарастване

Пловдив – 9% нарастване

Бургас – над 23% нарастване

Най-сериозно е нарастването на цената на парното в Бургас спрямо предния отоплителен сезон. В блок в бургаския комплекс „ Зорница” над половината от фамилиите са се отказали от парното.

Семейство Толеви към този момент разчитат единствено на парното, само че вършат икономии. Съседката им към този момент е пресметнала какъв брой ще заплаща по новите цени. „ 600 лева беше за цялата година сметката с топленето на водата и с парното. Сега най-вече да са 700”, споделя тя.

От сдружението изясняват, че макар нарастването, цената на топлоенергията в Бургас остава най-ниската в страната. „ Ако примерно една гарсониера е плащала по 74-75 лева, в този момент с новата цена, създали сме някакви сметки, виждаме, че при същите условия цената ще е към 93-94 лева т.е. с към 20-25 лева ще има разлика в цената”, изясни пред bTV изпълнителният шеф на Топлофикация – Бургас Христин Илиев.

Те не чакат отлив на клиенти. Дори в противен случай – открили са, че хора, отказали се от парното, в този момент още веднъж се връщат към него. И семейство Толеви признават, че това е най-евтиният вид за отопление.

Абонатите на Топлофикация-Бургас са към 26 000.

Експерти предвиждат, че ще има още едно нарастване в цените на природния газ след Нова година. Според тях огромният проблем е, че години наред се пробва да се тушира нарастването на газа, което води до сходни шокови поскъпвания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР