Според Пентагона руските войски ще съсредоточат нови въздушни удари по

...
Според Пентагона руските войски ще съсредоточат нови въздушни удари по
Коментари Харесай

Русия може да нанесе нови въздушни удари в Украйна: Пентагонът посочи опасни зони

Според Пентагона съветските войски ще съсредоточат нови въздушни удари по Киев, Чернигов, Донбас и Изюм в региона на Харков. Министерството на защитата на Съединени американски щати акцентира, че през последните 24 часа авиацията на съветските Върховен касационен съд е направила над 300 излитания.

„ Ударите им са ориентирани към Киев, Чернигов, Изюм, за които говорихме по-рано, южно от Харков, а по-късно в зоната на интервенцията на Съвместните сили, основно в Донбас, това са четирите региона, където те правят множеството от ударите си “, цитира представител на Пентагона CNN.

Освен това Министерството на защитата на Съединените щати сложи под въпрос изказванията на Русия за изтеглянето на нейните войски от посока Киев. Говорител на Пентагона предизвести, че Киев остава „ под огромна опасност от въздушни удари “.

Припомняме, че на 29 март американското разузнаване разгласи изтеглянето на съветските войски от Киев. Според правоохранителните органи съветски батальонни тактически групи напущат окупираната територия към украинската столица за подсилване в южно и източно направление.

По-късно американският ефирен канал Fox News разясни, че Русия не изтегля войските си от Киев, а единствено се преразпределя в други райони. Както означиха публицистите, скоро съветските войски могат да създадат нови опити за взлом на украинската столица.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР