Според оценките на американските военни във войната между Русия и

...
Според оценките на американските военни във войната между Русия и
Коментари Харесай

Пентагонът: По 100 000 жертви и от двете страни на войната в Украйна

Според оценките на американските военни във войната сред Русия и Украйна и двете страни означават огромен брой жертви. До този миг американските военни са се въздържали от изтъкване на съответни числа.

Ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати Марк Мили съобщи обаче, че във войната в Украйна са били убити и ранени над 100 000 съветски бойци. Украинските въоръжени сили евентуално също са претърпели сходни загуби. Отделно във войната, която стартира на 24 февруари, са починали към 40 000 украински цивилни.

" Това е голямо човешко страдалчество ", споделя Мили в речта си пред Икономическия клуб на Ню Йорк, представен от " Ройтерс ".

Мили не прецизира информацията на какви данни и източници се базира.

Разликата в цифрите е фрапантна. Руското министерство на защитата заяви за последно за жертвите си на 21 септември, като регистрира 5937 починали. Според изказването на Генералния щаб на украинските въоръжени сили към 9 ноември във войната са починали повече от 77 000 съветски военнослужещи. Своите загуби в жива мощ обаче украинците премълчават.

Мили също по този начин прикани за договаряния за преустановяване на войната. Възможно е нито Украйна, нито Русия да не могат да завоюват във военно отношение, сподели генералът и акцентира, че точно заради това е належащо да се търсят " други средства ".

В сряда Москва подреди изтеглянето на съветските бойци от стратегически значимия южноукраински град Херсон. Украинският президент Володимир Зеленски, както и украинското разузнаване обаче реагираха извънредно внимателно на тази информация, макар че бе, а може би и точно поради това, публично оповестена. Според украинските публични лица е малко евентуално съветската войска да напусне града без сериозна опозиция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР