Според Османи Сърбия използва руските тактики, за да сплаши Косово.

...
Според Османи Сърбия използва руските тактики, за да сплаши Косово.
Коментари Харесай

Вучич като Путин - иска Косово да стане балканският Крим frognews.bg

Според Османи Сърбия употребява съветските тактики, с цел да сплаши Косово. Тя съобщи, че сръбският президент Александър Вучич е “дълбоко обвързван “ с президента на Русия Владимир Путин и добави, че Сърбия цели да превземе територията на Косово, по този начин, както е направила Русия с Крим. По думите на Османи Сърбия въоръжава и финансира паравоенни организации. Тя акцентира, че всичко демонстрира, че Вучич има същия проект като Путин с Крим. 

 

Сърбия към момента не признава оповестената през 2008 година самостоятелност на Косово, приета от над 100 страни в света. Белград и Прищина водят разговор за нормализиране на връзките си под егидата на Европейски Съюз. Възникна обаче ново напрежение. Брюксел се намеси като съобщи, че в случай че Белград не съблюдава постигнатото с Косово съглашение през март тази година, това ще се отрази доста съществено на преговорния развой за присъединението на Сърбия към Европейски Съюз. Въпросното съглашение за нормализиране на връзките не беше подписано след траяли 12 часа договаряния. 

 

Заместник-командир на мироопазващата задача на НАТО в Косово споделя, че алиансът е „ подготвен да работи “ и даже е подготвен да усили броя на войските си, в случай че избухнат проблеми. Такива може да има към регистрационните табели на колите, които минават сред Косово и Сърбия. Правителството на Косово дефинира дата 31 октомври за налагане на " реципрочни " условия за локална регистрация на транспортни средства, пресичащи косовско-сръбската граница, сходни на тези, които към този момент се изискват от сръбските управляващи.

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел разгласи компромисно съглашение на 27 август по отношение на разпределението на изходни и входни документи, в което Сърбия се съгласи да отстрани входните и изходните документи за притежателите на косовски персонални карти, а Косово се съгласи да не ги вкарва за сръбските притежатели на персонални карти.

Миналия уикенд онлайн беше публикуван текст, който съгласно някои е " нова рамка “ за договарянията с посредничеството на Европейски Съюз за нормализиране сред Сърбия и Косово.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР