Според общинската администрация проблемът е в честата смяна на правителстваОбщина

...
Според общинската администрация проблемът е в честата смяна на правителстваОбщина
Коментари Харесай

Защо се бави строежа на буферен паркинг за тирове в Русе

Според общинската администрация казусът е в честата промяна на държавни управления

Община Русе към момента не е усвоила 3-те милиона лв. от страната за построяването на буферен паркинг за тировете, чакащи на големи опашки пред "Дунав мост ".

Това стана ясно от отговор от администрацията на Пенчо Милков на питане на.

Още през април градоначалникът изясни на въпрос на общинския консултант от Съюз на демократичните сили Станимир Станчев, във връзка с въпросната сума, че Общината работи по осъществяване на плана. Имотът е бил земеделска земя, само че статутът му към този момент е изменен и ПУП-ът е съвсем подготвен. Има към този момент и деклариран инвеститорски интерес от един вложител. Към момента са извършени редица съгласувателни процедури, като е направен финален вид на Подробен устройствен план.

Предстои да се върне публично мнение единствено от НКЖИ, след което ще стартират същинските действия по осъществяване на инвестицията. Понеже след утвърждението на ПУП-а, е належащо да бъде направен и капиталов план, то не може с акуратност да се съобщи по кое време ще стартират същинските строителни действия, разясниха за медията от кметската администрация.

От друга страна, точно честата промяна на държавни управления води до започване изначало на диалози и процедурите сред Общината и страната по отношение на този проблем.

Предложение за почистване на колоната от тирове внесе до Общинския съвет и кметът на Мартен Димо Тонев. Предложението е колоната от тирове да бъде преместена на трилентовия път от кръговото на Дунав мост по посока паркинга на ферибота на бул. “Тутракан “, като по този начин и паркингът ще може да се употребява за престой на тежкотоварните коли. По този метод с стартирането на ферибота ще се даде опция чакащите да избират дали да го употребяват или да продължат през Дунав мост.

По първични планове целият поток от тежкотоварни коли от дребното кръгово на Свободна зона до зона „ Тегра “ и назад ще се побере от кръговото кръстовище на Дунав мост до кръговото на Пристанищния комплекс и паркинга. Също по този начин може да се построи единна осведомителна система, която да бъде обединена с общинския буферен паркинг и да се употребява за реда за прекосяване през граничния пункт. Какво ще решат старейшините следва да разберем на идната общинска сесия на 14 юли.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР