Според нови официални данни, най-малко 25-ма души, включително испански турист,

...
Според нови официални данни, най-малко 25-ма души, включително испански турист,
Коментари Харесай

25 са вече жертвите при взрива на хотел в Куба

Според нови публични данни, минимум 25-ма души, в това число испански екскурзиант, са починали при мощната детонация, която отчасти унищожи хотел „ Саратога “ в центъра на Хавана в петък.

По-рано, в петък вечерта, бе оповестено, че са починали 22-ма души и повече от 50 са били ранени ранени при тази детонация, евентуално заради приключване на газ, само че държавната телевизия уточни в събота сутринта, че броят на починалите към този момент е 25.
 Българска телеграфна агенция
„ Трагични вести научаваме от Куба “, написа в Twitter испанският министър председател Педро Санчес: „ Испански екскурзиант почина, а различен испански жител е съществено ранен след детонацията в хотел Саратога. Цялата ни съпричастност към фамилиите и всички жертви и ранени. Цялата ни поддръжка също за кубинския народ ".

Кубински спасители продължиха да претърсват руините на първокласния хотел в събота, надявайки се да намерят нови оживели, сподели публицист на Агенция Франс Прес. Сега издирването е ориентирано към вътрешността на постройката и мазето, заяви малкия екран.
 Българска телеграфна агенция
„ Случилото се е доста тъжно, разрушенията, изключително загубата на живот, а също и ранените хора, само че още един път желая да подчертая бързината, с която популацията и институциите се активизираха “, написа в Twitter президентът Мигел Диас-Канел.
 Българска телеграфна агенция
„ Солидарността бе това, което надви “, добави той, до момента в който доста кубинци се втурнаха в петък, с цел да дарят кръв и по този метод да се притекат на помощ на ранените.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР