Според нея поредицата от публикации в големите европейски медии, посветени

...
Според нея поредицата от публикации в големите европейски медии, посветени
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Усещането за корупция намалява

Според нея поредицата от изявления в огромните европейски медии, отдадени на проблемите с корупцията в България, са " много сходни, да не кажа едни и същи ". В отбрана на тезата си, че се борим с корупцията, тя загатна резултати от проучване на " Евробарометър ". В него българите са чак на 12-то място в Европейски Съюз като % дали отговор позитивно на въпроса: " Вие персонално взели участие ли сте в корупционни схеми? ". Румънците са преди всичко в това проучване.

Има редица други проучвания, в това число това на " Трансперанси интернешънъл ", които демонстрират, че българите считат страната си за извънредно корумпирана. Подобни резултати демонстрират и годишните изследвания на " Центъра за проучване на демокрацията ".

В началото на декември Mediapool разгласява свое изчерпателно изследване, което демонстрира, че българската прокуратура няма нито едно следствие за рушвет против народен представител, министър, заместник-министър, регионален шеф или какъвто и да е различен член на изпълнителната или законодателната власт.

В момента прокуратурата води едвам 127 следствия за " корупционни " закононарушения по високите и междинните ешелони на властта. Част от тях в никакъв случай няма да бъдат импортирани в съда.

Екатерина Захариева изясни, че жителите няма по какъв начин да имат доверие в институциите, в случай че се демонстрират единствено отрицателните неща в България. Тя изрази вяра проверяващите бързо да стигнат до причинителя на покушението против предприемача Петър Христов.

" Разбира се, че не е прелестно при започване на европредседателството, изключително за човек, който не е имал подозрения, не е получавал закани. Без да съм фен на теорията на конспирацията, това е меко казано необичайно. За предходната година има съвсем 100-процентова разкриваемост на убийства, от всичките 95 са разкрити 94 ", акцентира тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР