Според него анализаторите са сбъркали, когато още преди година са

...
Според него анализаторите са сбъркали, когато още преди година са
Коментари Харесай

Явор Дачков: Най-добрата коалиция след изборите щеше да е на ГЕРБ, БСП и ДПС

Според него анализаторите са сбъркали, когато още преди година са декларирали, че ГЕРБ си отива

"Сривът при "Продължаваме смяната " е като при ГЕРБ след 12-годишното им ръководство. Според социолозите сривът в доверието към Кирил Петков и Асен Василев е равностоен на този при Бойко Борисов по време на митингите. Това е огромен връх. Никое друго ръководство не е имало подобен бърз срив. Обяснявам си го първо с некомпетентността на ръководството, хората виждат това незабавно и стартират да се усещат, че са се излъгали за следващ път. Неистините, които споделя господин Петков, и в които бива уличаван във всеки един миг, също руинират доста доверието в него и в държавното управление ".

Коментара направи пред журналистът Явор Дачков.

Той уточни като друга причина за спада на рейтинга на ръководещите "разочарованието от очарованието е по-голямо, в сравнение с, когато нищо не си очаквал ".

"Още преди войната в Украйна се даваха индикации, че това държавно управление не може да ръководи, а положението на хазната го демонстрира доста добре. Харчи се доста, неразбираемо защо, а резултатите не са налице ", сподели Дачков.

Според него анализаторите са сбъркали, когато още преди година са декларирали, че ГЕРБ си отива:

"За 10 години във властта и с съвсем цялата локална власт ГЕРБ се конструира като систематична партия. Има задоволително доста хора, които са последователи на Бойко Борисов. Атаките на Румен Радев, на служебните държавни управления и на настоящето на Политическа партия бяха толкоз неефективни, че единствено сплотиха твърдия електорат към Борисов. Не предложиха никаква опция. Никога не съм си представял, че може да има по-лошо ръководство от това на ГЕРБ, а през последната година видяхме 3 по-лоши държавни управления от тези на Борисов ".

Журналистът изрече съмнение, че най-хубавата коалиция, по отношение на резултатите от последните избори, е щяла да бъде от систематичните партии в Народното събрание - ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

Явор Дачков окачестви деянията на опозиционност от страна на Има Такъв Народ към обединението, в която самите те вземат участие, като маркери на бъдещо отдръпване от обединението и предпочитание да се инкасират доста по-малко загуби, в сравнение с ще се понесат при "катастрофата, която се обрисува и е безусловно сигурна ".

"Македония е единствената тематика, която е в положение да взриви ръководещата коалиция ", счита журналистът и добави, че отхвърлянето на ветото на началото на европреговорите на Северна Македония ще е непопулярно решение и всички ще го отчетат като такова, след което ще е невероятно оцеляването на обединението.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР