Според написаното от него творбата се намира на ул. “Хачатурян

...
Според написаното от него творбата се намира на ул. “Хачатурян
Коментари Харесай

Антивоенно изкуство завлядя улиците на Москва frognews.bg

Според написаното от него творбата се намира на ул. “Хачатурян ” №7. 

 

Анонимният актьор и преди е творил опозиционно изкуство. Едно от тях е портрет на президента Владимир Путин върху газова кутия зад решетките. Друг афиш с циничен надпис бе залепен в региона на централния площад в Екатеринбург. Трета творба изобразява  Рамзан Кадиров, който държи животно с главата на Путин.

 

Пред изданието “Медуза ” актьорът споделя още през 2022 година, че избира анонимността на псевдонима си поради рисковете, само че държи да изрази позицията си посредством изкуството. BFMTH е самообразован създател на цялостен работен ден. Преди да посегне към плакатите работи като геодезист дълго време. Интересът му към изкуството се заражда още когато анонимният актьор е на 19-годишна възраст. 

.

.

“Не съм приказвал със фамилията си дълго време по персонални аргументи, не знам нищо за отношението им към войната. В моето обграждане съвсем всички са на мнение, че държавните медии лъжат, че журналистът Владимир Соловьов приказва цялостни нелепости. Не трябваше да увещавам никого в нищо и не виждам необикновен смисъл в това. Правя лично изкуство. Ако хората се интересуват от него, те заемат моята страна. Въпреки това след 24 февруари доста стопираха да се интересуват от творбите ми ", споделя още актьорът пред " Медуза ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР