Според мнозина тайната за поддържането на добра фигура и тегло

...
Според мнозина тайната за поддържането на добра фигура и тегло
Коментари Харесай

Какво да хапваш между основните хранения според фигурата си

Според мнозина тайната за поддържането на добра фигура и тегло се крие не в диетите и рестриктивните мерки, а в вярното хранене. То от своя страна се въплъщава от по-честите дребни порции, които би трябвало да хапваме всеки ден.

Малцина съумяват да се придържат към него, защото работещите хора нямат физическа опция да отделят време за 4-5 хранения дневно.

Междинните хранения съставляват това леко замезване, едвам не умрем от апетит. Нещо малко, нещо небрежно, само че постоянно и нещо, което ни се лепва незабавно. Това може да бъде нещо, което хапваме, тъй като сме гладни или тъй като ни е скучно. Трябва да се научим да ги разграничаваме, тъй като елементарно може да развалим фигурата си с нещо сякаш безобидно.

Диетоложка от Австралия е създала режим на този вид хранения съгласно вида фигура, който всяка дама има. Тя разделя телата в три категории: ендоморфи, ектоморфи и мезоморфи.

Тела вид ендоморфи – присъщи особености: невисок растеж, телосложение с кръгла форма, къси ръце и крайници по отношение на тялото, податливост към напълняване. По-набита конструкция с огромна телесна маса. Ако притежавате такова телосложение, е добре да избягвате междинните хранения, само че въпреки всичко, в случай че не успявате, за вас е целесъобразно те да се показват в ядки, сухари, горски плодове. Стремете се да ги ядене преди и до обяд, в дребни количества.

Тела вид ектоморфи – висок растеж, дълги крака по отношение на тялото, тесни плещи, това са кльощавите хора. Те няма непотребни тлъстини. Те са тези късметлии, които могат да ядат какво ли не, без да напълнеят. И въпреки всичко, това не значи корист с организма. Тяхното междинно меню би трябвало да включва тахан, овесени ядки, каша, бисквити и храни, които дават сила.

 зелена салата сред храненията

Тела вид мезоморфи – мощно изразена мускулна конструкция, атлетично тяло, което устоя на интензивни тренировки. Техният метаболизъм е бърз, те натрупат главно мускули, само че са склонни и към напълняване. Междинното ядене за тях е добре да бъде зелена салата, варени яйца, протеинови питиета, пълнозърнести сухари, риба звук.

Разбира се, може да не спадате към никой от горепосочените видове. Често хората от различен вид се причисляват към нещо смесено сред мезоморфи и...

Можете да определите какъв тъкмо е вашият вид, като премерите дължината на крайниците си, ширината на бедрата и раменете, способността да трупате килограми – елементарно или мъчно става това. Оценете метаболизма си – по-бърз ли е той. Измерете обиколката на китката си – в случай че тя е под 15 см – вие сте ектоморф, в случай че е сред 15-17 см, сте мезоморф, а в случай че е над 17 см – сте ендоморф.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР