Според Мишел дьо Монтен, най-щастливият брак е този между сляпа

...
Според Мишел дьо Монтен, най-щастливият брак е този между сляпа
Коментари Харесай

5 ясни признака, че той не става за съпруг

Според Мишел дьо Монтен, най-щастливият брак е този сред сляпа жена и ням мъж.

Всъщност, когато нещата опрат до брак, от време на време хуморът е единственото нещо, което оказва помощ. Защото бракът е сериозна работа и от време на време е толкоз сериозна, че ти се желае да избягаш. Дори когато си избрала верния човек.

Ако обаче и изборът на брачен партньор самичък по себе си куца, нещата бързо стават нетърими. И по този начин, по кое време можете да кажете изрично, че един мъж не става да поемете с него към олтара?

1. Нямате възприятието, че той в действителност е ЧОВЕКЪТ за вас

Когато билогичният часовник тиктака, когато дълго време си била сама, когато роднините мрънкат, когато всички приятелки вечет бутат колички, когато те изтезават комплекси, а най-сетне някой те кара да се чувстваш харесвана… Тогава е допустимо “да се подхлъзнеш ” към гражданското. Но подобен брак е бита карта още от началото. Съпругът не е някой, който просто да те избави от депресарските ти вечери сама с бутилка вино и сериал. Или някой, който да ти направи бебе и да изплаща заема. Трябва да имаш възприятието, че си намерила своя пълностоен сътрудник и да обичаш този мъж същински. Ако не е по този начин и просто (грубо казано) го използваш, с цел да наредиш живота си съгласно някаква своя визия, значи не става за брачен партньор.

Голямата нелепост на това “да го вържеш с дете ”

2. Той не се гордее с вас

Точно по този начин – мъжът, който обича една жена с цялото си сърце, желае да се похвали на целия свят. Иска всички да знаят какво украшение има до себе си. Ако той заобикаля да ви държи за ръка на обществени места, в случай че не качва общи фотоси, в случай че откриете, че съвсем не ви загатва в диалозите с приятелите си, чудно е какво въобще го задържа до вас, също така, че очевидно просто не желае да бъде самичък.

3. Не работи и му е добре по този начин

Всички познаваме най-малко един подобен мъж – той все чака подобаващата оферта. Изглежда, че няма работа, която да е изцяло почтена за неговия талант. Или заплащат малко, или шефът е злобен, или всякакви подли сътрудници го гърбят да прави тяхната работа… Ако се хване някъде, напуща след месец-два и постоянно има “основателна ” причина. През останалото време твърди, че търси работа, само че истината е, че е ангажиран главно с Mine Craft и с шерване на смешни клипчета във Facebook. Е, в случай че това е вашият мъж, най-вероятно вие плащате наема и му наливате гориво в колата, а мама му превежда по някой лев за персонални разноски. Истината е, че този мъж няма да се оправи в никакъв случай – той не е “в кофти интервал ”, а е капризен безделник, който на всичкото от горната страна не ви обича. Защото в случай че беше по този начин, щеше да изпитва потребност да се погрижи за вас, а не да се възползва от услугите ви.

Щастието в любовта не е толкоз мъчно

4. Вярвате в разнообразни неща

“Споделени полезности ” може да ви звучи доста соц, обаче те имат определяща роля в брака. Впрочем, във всяка една здрава връзка. Обяснено простичко, звучи по този начин: това са нещата, които считаме за смисъл на живота, източник на задоволство и благополучие, безусловно належащо изискване да изградим непосредственост с другия. Ами в случай че на вас ви се раждат две до три деца и на repeat си представяте по какъв начин с баща му ги отглеждате в къща с двор и лабрадор, а мъжът до вас желае да обикаля света и да кара кайт? Или в случай че той работи по 12 часа и го тресе упоритост да стане млад шеф, а вие работите по краткотрайни планове и харчите всичко за пътешествия? В началото на общата ви любовна история може да ви наподобява доста чаровно, че сте толкоз разнообразни. Но по време на взаимния ви път като женени това ще ви препъва все по-често и по-често, до момента в който по всяка възможност не докара до цялостен раздор.

5. Той не ви почита и/ или лъже

Сложихме ги дружно, тъй като имат доста общо. Почти невероятно е да уважаваш един човек и да го лъжеш. И считаме, че съвсем няма “малки ” и “безобидни ” неистини. Ако той ви лъже за сякаш дребни неща като това какъв брой пари е дал за слънчевите си очила и в какъв брой тъкмо часа се е прибрал в събота, може и да се изкушавате да махнете с ръка и да се успокоявате, че това са незначителни нелепости. Само че няма дребен измамник и огромен измамник. Един мъж или е открит и честен, или не е. Ако го хващате, че се пробва да ви преметне, не се омъжвайте за него. Просто няма по какъв начин такава връзка да е учредена на почитание.

Фразите, които издават, че мъжът е престанал да ви обича

 

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР