Според министърът на отбраната на Украйна Алексий Резнико действията на

...
Според министърът на отбраната на Украйна Алексий Резнико действията на
Коментари Харесай

Какво пишат полските медии за посещението на Байдън? frognews.bg

Според министърът на защитата на Украйна Алексий Резнико дейностите на Русия би трябвало да бъдат наказани и осъдени. Агресорите и терористите ще бъдат отблъснати и подведени под отговорност, увери той, представен от полската RMF FM.

 

Министърът също по този начин показва увереност, че визитата на президента Байдън във Варшава и Киев ще ускори динамичността на процеса на даване на Украйна на оръжия, нужни за продобиване на войната против Русия.

Най-важното място в Полша сега е хотел Marriott, където президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е отседнал, написа още изданието.

 

Това е най-сигурният хотел в страната, а може би и в света. На място можете да видите доста служби - от полицията, през държавната защита, до сътрудниците на американските секрети служби, т.е. строгата защита на президента на Съединени американски щати. Хотелът е ограден от всяка страна с бариери. Пред входа има и голяма шатра, където службите ревизират всеки влизащ посетител, осведоми журналистката на RMF FM Анна Закжевска.

 

През цялото време във Варшава дежурят хиляди служители на реда.

Przez cały czas tysiące policjantów pełni służbę w Warszawie. Najbardziej widoczni są policjanci Wydziału Ruchu Drogowego. To. oni wchodzą w skład kolumny prezydenckiej, zapewniając bezpieczeństwo na trasach przejazdów.
— Policja Warszawa (@Policja_KSP)
 

Официалното посещаване на Джо Байдън в Полша ще продължи от 21 до 22 февруари, предава tvn24 медия.

 

Второто посещаване на Байдън в Полша беше планувано тъкмо преди първата годишнина от експлоадирането на войната в Украйна, по тази причина се чака той да изнесе значима тирада в Кралския палат. Това е посещаване, цялостно с изненади и изненади, добавя медията.

 

Байдън посещава страната ни за повторно за по-малко от година, оповестява iPL. Американският водач ще се срещне с президента на Полша Анджей Дуда, ще изнесе тирада в аркадите на Кралския палат, а също по този начин ще взе участие в срещата на върха на деветимата в Букурещ, страните от източния фланг на НАТО.

 

Ние сме доста позитивно сюрпризирани. Движението в центъра на града е нищожно. Виждате, че водачите заобикалят центъра на града. Това ще окаже голямо въздействие върху сигурността на президентската колона, сподели представител на началника на варшавската полиция, Силвестър Марчак.

Все още ви предлагаме да употребявате градския превоз и да следите известията на уеб страницата на градската и столичната полиция - добави представителят.

Джо Байдън изненада позитивно и се потвърди като международен водач, който пази Украйна от съветската експанзия, сподели заместник-председателят на Сейма и водач на партията " Право и правдивост " Ришард Терлецки.

 

Влакът, в който Джо Байдън пътува от Украйна до Полша, е осъвременен от завода Pesa от Бидгошч, написа още изданието.

Prezydent Joe Biden w drodze z Kijowa do Polski w wagonie specjalnym zmodernizowanym przez. Pojazd dla Kolei Lwowskiej z roku 2005, na wózkach o zmiennym rozstawie kół, w środku salon, sypialnie, kuchnia i toalety, klimatyzacja. Prędkość do 160 km/h.:-)
— pesabydgoszcz (@pesabydgoszcz)
 

В друга медия попадаме на заглавието - Политолог: Полша се трансформира в основен състезател

 

Полша се трансформира в основен състезател при оформянето на изхода от войната в Украйна, а също по този начин е водеща европейска страна, когато става дума за въоръжение, сподели американският политолог Андрю Михта пред PAP, оценявайки визитата на президента на Съединени американски щати Джо Байдън в Полша.

 

Мисля, че американците демонстрираха на руснаците какво могат, доколко са в положение да поддържат Украйна, това е доста значимо събитие - сподели политикът от PiS за срещата сред Джо Байдън и Володимир Зеленски.

 

Ето какво се споделя и в формалния уебсайт на президентсвото в Полша:

 

Посещението на президента на Съединени американски щати в Полша е доста значимо за нас. Това е знак за гаранция за сигурност, сподели президентът Анджей Дуда.

 

Разговорите с Джо Байдън ще бъдат свързани със усилването на американското наличие в Полша, както и за съдействието сред Полша и Съединените щати.

 

Според Анджей Дуда речта на Джо Байдън във Варшава ще бъде отговор на реториката на Владимир Путин.

 

– Мисля, че президентът ще изнесе доста значима тирада във Варшава, която огромна част от света, в случай че не и целият, чака.

 

Анджей Дуда уточни, че самото наличие на американския водач в Полша е доста явен знак за подсилване и разширение на американския чадър и над Полша.

Той посочи, че Съединени американски щати, които са най-голямата мощ в света и имат най-силната и изпитана в борби войска, са гаранция за сигурност.

 

Със сигурност бихме желали да затегнем и засилим това съдействие. Ще приказваме и за решенията на идната среща на върха на НАТО, сподели още Анджей Дуда.

 

Превод и редакция Констанца Илиева


 

 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР