Според Microsoft в света всяка секунда се извършват 1287 атаки

...
Според Microsoft в света всяка секунда се извършват 1287 атаки
Коментари Харесай

Microsoft пуска нов ИИ инструмент Security Copilot, базиран на GPT-4 за подобряване на киберсигурността

Според Microsoft в света всяка секунда се правят 1287 офанзиви за разтрошаване на пароли

Емил Василев преди 25 секунди 1 Сподели

Най-четени

АвтомобилиДаниел Десподов - 11:09 | 27.03.2023

„ Това е безспорна изненада за всички нас “ – правосъдни реализатори започнаха да разказват и запорират имуществото на съветския цех Volkswagen

IT НовиниЕмил Василев - 20:10 | 27.03.2023

Производител на муниции в Норвегия не може да работи, тъй като център за данни на TikTok наоколо употребява цялото електричество

IT НовиниДаниел Десподов - 17:02 | 26.03.2023

Руснаци благодарение на невронна мрежа генерират изображения на тематика „ Ако Илън Мъск се бе родил в Съюз на съветските социалистически републики “

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Microsoft се концентрира върху киберсигурността като част от непрекъснатите си старания да внедри генеративен изкуствен интелект в множеството си артикули. По-рано компанията разгласи помощник с изкуствен интелект за приложенията на Office.

Според Microsoft в международен мащаб всяка секунда се правят 1287 офанзиви за разтрошаване на пароли, аа броят на офанзивите се е нараснал с 67% през последните пет години.

За да усъвършенства киберсигурността, Microsoft разгласи внедряването на идващото потомство изкуствен интелект в своите артикули за сигурност. Microsoft Security Copilot ще оказва помощ на експертите да откриват и реагират по-бързо на закани.

„ Днес възможностите не престават да са неподходящи за експертите в региона на киберсигурността. Твърде постоянно те водят асиметрична борба против безмилостни и комплицирани нападатели. С помощта на Security Copilot ние променяме салдото на силите в наша изгода. Security Copilot е първият и единствен генеративен артикул за сигурност с изкуствен интелект, който дава опция на бранителите да се движат със скоростта и мащаба на изкуствения разсъдък. “

каза в изказване Васу Джакал, корпоративен вицепрезидент на Microsoft Security

Новият спомагателен инструмент се зарежда от езиковия модел GPT-4 на OpenAI и характерен за сигурността модел на Microsoft, основан на данни за ежедневната активност. Този модел за сигурност събира почти 65 трилиона сигнала за закани дневно, които могат да послужат като скъпи разследващи данни за този инструмент.

Според информацията, Microsoft Security Copilot ще действа като елементарен помощник с изкуствен интелект, сходно на чатбот.

Security Copilot е предопределен да усили опциите на екипите по сигурността. Този инструмент може да помогне на експертите по сигурността със взискателни задания и приложения за сигурност, като да вземем за пример следствие на произшествия със сигурността, бързо обобщаване на събитията и основаване на бърз отчет.

Според формалното известие той има за цел да помогне на екипите по сигурността да проучват протичащото се в тяхната среда, да се учат от съществуващата информация, да съпоставят интензивността на заканите и да вземат по-информирани и ефикасни решения с машинна скорост.

За следене на заканите услугата ще се интегрира с артикули за сигурност на Microsoft като Sentinel. Понастоящем Security Copilot ще бъде разполагаем на дребна група клиенти на Microsoft преди по-широкото му стартиране на по-късен стадий.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР