Според Кремъл евентуално решение на Киев да скъса дипломатическите отношения

...
Според Кремъл евентуално решение на Киев да скъса дипломатическите отношения
Коментари Харесай

Кремъл: Ако Киев скъса отношенията си с Москва, ще ощети хората и в двете държави

Според Кремъл вероятно решение на Киев да скъса дипломатическите връзки с Москва би ощетило ползите на жителите на двете страни и би станало пречка за споразумяване на обстановката в Югоизточна Украйна. Това съобщи през днешния ден пред публицисти Дмитрий Песков, прессекретар на съветския президент, представен от ТАСС.

Решението обаче " несъмнено е суверенна работа на Украйна ", добави той. Песков подсети, че Киев " през последните години е взел много решения с най-негативни последствия за уреждането на спора в югоизточните райони от страната ".

Говорителят на Кремъл не отговори на въпрос кой би могъл в сходен случай да стане медиатор сред Москва и Киев, като загатна, че това са " хипотетични разсъждения ", предава Българска телеграфна агенция.

По-рано медии оповестиха, че в украинския законопроект за реинтеграция на Донбас е импортирана корекция, предвиждаща разкъсване на дипломатическите връзки с Русия. Но шефът на парламентарната комисия по сигурността Сергий Пашински опроверга това изказване и съобщи, че Върховната рада не е упълномощена да къса дипломатическите връзки с други страни.

Депутатът Иван Винник, наименуван в медиите създател на поправката, също опроверга изявленията пред телевизия " 112. Украина " и добави, че такава корекция " не може да се появи, тъй като срокът за подаване на ремонти към този момент е изминал ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР