Според интернет-изданието riafan.ru с позоваване на арабски източници, в сирийската

...
Според интернет-изданието riafan.ru с позоваване на арабски източници, в сирийската
Коментари Харесай

Сложна ситуация в Идлиб: Джихадистите нанесли на сирийската армия двоен удар

Според интернет-изданието riafan.ru с позоваване на арабски източници, в сирийската провинция Идлиб се усилва ескалацията на военното опълчване на Сирийската арабска войска (САА) с локални групировки от терористи. Армията направила серия офанзиви на позиции на ислямистите край границата с провинция Хама. Правителствените войски обаче се натъкнали на яростна опозиция на джихадистите, които дали отговор с контраофанзива край селището Уади Ад-Даба, само че тя била отблъсната.

После обстановката се усложнила за сирийските бойци на този сектор. След първата офанзива на терористите ненадейно последвала втора. Бойците на Асад удържали позициите си.

По информация на опозиционния уебсайт Qalaat Al Mudiq, сирийските терористи в провинция Идлиб не престават да усилват числеността на своите групировки. Особено процесът е видим край селището Абу-Дали.

Сайтът оповестява още, че ислямистите се намират в непрекъсната бойна подготвеност и чакат идно нахлуване на САА след изтеглянето й от региона на Ефрат.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР