Според футуролози до 25 години класните стаи ще бъдат изцяло

...
Според футуролози до 25 години класните стаи ще бъдат изцяло
Коментари Харесай

Футуролози казаха как ще се променят класните стаи през следващите 25 години

Според футуролози до 25 години класните стаи ще бъдат напълно сменени от компютърно моделирани 3D световe. Учениците ще бъдат подлагани на ДНК проби, с цел да се дефинират техните мощни страни в образователния развой.

Виртуалните среди ще разрешат на учениците по палеонтология да се „ разхождат “ измежду динозаври в дивата природа, на учениците по морски науки – да следят океанския живот „ под вода “, а на учениците по астрономия – да се намират на борда на галактически транспортен съд.

ДНК тестванията ще плануват предметите, в които учениците могат да се отличат.

Това ще разреши на учителите да се съсредоточат върху мощните им страни още от ранна възраст. Мозъчно-компютърна технология ще се употребява за непрестанно наблюдаване на психическото и прочувственото положение, като се разпознават идни признаци на прегаряне или стрес на учениците.

Класовете също по този начин евентуално ще се основават в по-голяма степен на умения, а не на възраст, което ще усили темпото на просветителния прогрес. Технологията на изкуствения разсъдък ще обезпечи неотложен превод в действително време, което значи, че възпитаници от разнообразни националности ще могат да учат дружно.

Прогнозите са направени в отчет, написан от Трейси Фолкс, една от 50-те най-хубави дами футуристи в света.

Тя е и гостуващ професор по цифрово бъдеще и еднаквост в разнообразни университети.

Докладът „ Краят на учебното заведение, каквото го познавате: През 2050 година “ е поръчан от доставчика на просветителни технологии GoStudent. Той акцентира неразделната роля, която технологиите ще играят в бъдещето на образованието.

Трейси Фолкс, която попада в листата на Forbes с 50-те най-хубави дами футуристи в света, съобщи: 

Бъдещето на образованието е извънредно вълнуващо и динамично. С бързия прогрес на технологиите ние сме на прага на софтуерна детонация, която ще промени метода, по който действа целият свят. Образованието ще бъде в епицентъра на тази смяна. Преходът към потапяне в образованието, персонализация, основана на изкуствен интелект, и непрестанно наблюдаване ще докара до гражданска война в метода, по който учим и се приспособяваме.

Образователното пътешестване ще бъде съобразено с задачата и пристрастеността на всеки човек.

Класната стая ще се разшири оттатък физическите си ограничавания и ще направи гражданска война в образованието. Поглеждайки напред към 2050 година, ние получаваме визия за това, което следва – и резултатите са очарователни.

GoStudent, снабдител на онлайн уроци и просветителна платформа, е в челните редици на трансформирането на образованието посредством персонализирано образование 1:1 и съвременни технологии.

Съоснователят и основен изпълнителен шеф Феликс Охсуалд съобщи:

Образованието се намира в повратен миг. В предишното образованието е било извънредно, доста персонализирано и извънредно недостъпно. По-късно, когато образованието стана наложително, достъпността се усили, само че вследствие на това то стана доста по-малко персонализирано. С развиването на технологиите и по-специално на изкуствения разсъдък просветителното пространство още веднъж ще се промени доста, защото достъпността и персонализацията се съчетават. За да продължим интензивно да дефинираме бъдещето на метода, по който учениците учат, би трябвало да приемем това, което ни чака. Развълнувани сме да забележим по какъв начин ще се развива образованието и какво значи това за нас, до момента в който продължаваме задачата си да преосмисляме образованието.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР