Според финансовия министър Владислав Горанов не се налага нормативна промяна

...
Според финансовия министър Владислав Горанов не се налага нормативна промяна
Коментари Харесай

Горанов: Без нормативна промяна при издаване на болничен лист за карантина

Според финансовия министър Владислав Горанов не се постанова нормативна смяна по отношение на издаването на болнични листове за карантина, здравният министър ще изпрати механически инструкции на персоналните лекари. Това заяви той пред публицисти в Народното събрание, предава Българска телеграфна агенция.

Горанов разяснява заплахата пред Националния застрахователен институт, която се основава с опцията да се взимат болнични за карантина за новия ковид.

По отношение на болничните, финансовият министър осведоми, че през днешния ден здравният министър Кирил Ананиев ще изпрати механически инструкции към персоналните лекари, с цел да обясни хипотезите, при които се употребява тази правна опция, която и в този момент е написана в Кодкеса за обществено обезпечаване /КСО/ и в наредбите за експертиза на работоспособността.

Горанов разяснява, че осигурителната система несъмнено ще бъде под напън и напомни, че в Закона за държавния бюджет има текстове, които подсигуряват салдото на бюджета на Държавното публично обезпечаване /ДОО/.

" Всички права, които пораждат на съображение на настоящото законодателство във връзка с обезпечените български жители, са обезпечени ", увери финансовият министър.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР