Според Федерация Търговия, услуги, контролни органи, туризъм към КТ Подкрепа

...
Според Федерация Търговия, услуги, контролни органи, туризъм към КТ Подкрепа
Коментари Харесай

КТ „Подкрепа“ предлага специален Сертификат за сигурни обекти

Според Федерация " Търговия, услуги, контролни органи, туризъм " към КТ " Подкрепа " би трябвало да се признае към този момент направеното от хотелите и заведенията за хранене в региона на противоепидемичните ограничения и да се валидира специфичен Сертификат за сигурни обекти. Така страната ще подсигурява, че туристите могат да почиват безвредно . Това се показва в позиция на федерацията, поместена на Фейсбук страницата на синдиката.

Федерацията упорства и за държавна поддръжка за въвеждане на цифровите технологии в туристическото обслужване . Това ще подсигурява обезпечаване на по-висока степен на сигурност и отбягване на скупчването на туристи, ще даде опция за предложение на услуги, които отстраняват потребността от допиране на общи повърхности - да вземем за пример безконтактни заплащания, се отбелязва в мнението.

Синдикалната федерация предлага още договаряне сред застрахователните сдружения и представителите на туристическия отрасъл за по-гъвкави условия за разплащане. " В актуалната динамично изменящата се конюнктура е от особена значимост туристическият отрасъл да може да подсигурява на ползвателите си, че те няма да изгубят парите си по към този момент направени резервации или за предплатени услуги ", написа в позицията.

Според Федерация " Търговия, услуги, контролни органи, туризъм " към КТ " Подкрепа " туристическият отрасъл има потребност от поддръжка от страната, с цел да успее да обезпечи устойчиви, локални работни места - непрекъсната претовареност, привличане на хората от региона за работа в туристическите обекти, положителни приходи и заплати; да продължи да работи единната данъчна ставка от 9 на 100 за туристическите услуги и в идната 2022г.

Федерацията счита, че би трябвало да има преструктуриране на построената през последните 30 години материално-техническа база. Трябва да се премисли профила, количеството и качеството на туристическите услуги, които ще развиваме и предлагаме, считат от Федерация " Търговия, услуги, контролни органи, туризъм " към КТ " Подкрепа.

Проучванията на Федерация " Търговия, услуги, контролни органи, туризъм " към КТ " Подкрепа " демонстрират, че по-голямата част от компаниите, предлагащи туристически услуги дефинират новия дизайн на мярката " 60 на 40 " като неработещ. В това число са и компаниите, които не дават отговор на новото условие и регистрират спад в приходите от продажби сред 20 на 100 и 29,9 на 100, написа в мнението.

От федерацията акцентират, че разноските за горива, газ и електрическа енергия се усилват с рекордни темпове . Възникват разнообразни спомагателните разноски, свързани с противоепидемичните ограничения, които в допълнение понижават финансовите индикатори на компаниите от туристическия отрасъл. Свиването на приходите и увеличението на разноските са толкоз обилни, че работодателите още веднъж ще бъдат принудени да подхващат съкращения на личен състав, предвиждат от федерацията.

Според Федерация " Търговия, услуги, контролни органи, туризъм " към КТ " Подкрепа " тази неустановеност на приходите и заетостта в сектора, продължаваща към този момент година и половина, е принудила доста от квалифицираните фрагменти в туризма да се насочат към преквалификация и избор на друга специалност. В момента се следи сериозен спад в интереса към приемане на обучение за работа в туризма, се добавя в мнението.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР