Според фактите. 1. От военна гледна точка това е най-сериозното

...
Според фактите. 1. От военна гледна точка това е най-сериозното
Коментари Харесай

Борис Рожин: Капитулация на Херсон

Според обстоятелствата.

1. От военна позиция това е най-сериозното чисто военно проваляне на Руската федерация от 1991 година насам. В нашия случай това е към този момент 3-то съществено военно проваляне след Балаклея и Красни лиман. Има редица въпроси, свързани с сигурността на Каховската Водноелектрическа централа след изтеглянето, бъдещето на Антоновския мост и Северно-Кримския канал, евакуацията на военна техника на левия бряг и други и така нататък

2. Описаните аргументи за изтеглянето на войските на левия бряг са резултат от проблеми, зародили от началото на лятото и по разнообразни аргументи не са отстранени.

Те произтичат от неуспеха при завладяването на Николаев в самото начало на Новата международна война, когато градът беше в полуобкръжение, само че заради разнообразни неточности той по този начин и не беше високомерен.

3. Сега явно се залага на увеличение на общия състав на групировката и освобождение на част от силите, настоящи на десния бряг, в полза на настъпателните интервенции, които могат да се чакат в края на ноември - началото на декември.

Ако там се реализиран някакви оперативни триумфи, те, несъмнено, ще оправдаят изтеглянето от Херсон. Но си коства да си напомним, че освен ние " освобождаваме " войски от десния бряг, само че и врага.

4. Очевидно е, че предаването на районния център на Руската федерация ще има осезаеми последствия за публичното схващане и врагът сигурно ще го употребява.

При неналичието на предвидим триумф с окупацията на огромни обитаеми места и напредването по време на зимната атака, поредност от военни неуспехи ще натрупат доста по-сериозно вътрешно неодобрение от глобите.

5. Разбира се, има и версия за някакво съглашение с американците „ но Минск-3 “, само че към този момент няма съответни дейности от страна на Съединени американски щати, които да демонстрират това. Засега има доста повече предпоставки за продължение на интензивните военни дейности.

6. Възможно е на този стадий да се не помни за всевъзможни настъпателни дейности в посока Одеса и Николаев в обозримо бъдеще.

7. Специалната военна интервенция явно продължава, няма отвод от декларираните цели на СВО. В очакване на зимния сезон.

Като цяло един тъмен ден. Трябва да се изживее. Белегът на сърцето ще остане.

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР