Според езика на социалните мрежи Николета Лозанова е „инфлуенсър“, мотелът

...
Според езика на социалните мрежи Николета Лозанова е „инфлуенсър“, мотелът
Коментари Харесай

Изгубени в превод@

Според езика на обществените мрежи Николета Лозанова е „ инфлуенсър “, мотелът на Азис има над 40 милиона „ рийча “, а Гери-Никол тресе дупара с хаштаг
#luxuryismylife София, България 06 Ян. 2018, 14:20 9029 прочита 10 коментара 1 от 1 В началото на Facebook бяхме единствено събирачи на лайкове и знаехме, че в случай че сръчкаш някого, който не дава отговор на рикуеста ти за другарство, той може да ти отговори с положителното остаряло безмълвие, което на езика отвън компютърния екран значи чисто и просто „ разкарай се “. С еволюцията на мрежата от платформа за гръмки изявления на редови комплексари и мост сред позагубени във времето и континентите познати до мощен маркетингов инструмент в речника ни нахлуха много нови термини.

Един от тях е „ инфлуенсър “ и малко по-долу ще ви разбираем какво се крие зад смисъла на думичката, която по-възрастните, само че скарани с мишката интелектуалци могат да сбъркат с подлия грип, по-известен като Испанската болест. За да напомпате броя на почитателите си в Инстаграм, би трябвало да употребявате верните хаштагове – те ще оказват помощ на потребителите да открият вашите фотоси, в случай че те съответстват с търсения предмет. Броят на споделянията в Туитър носи звучното име ретуит, а когато дадена тематика или нейният индивид пробият като херпес в стената на най-малко 30% от приятелите ви, то честито – те са станали вайръл. Ако ви мързи да питате Гугъл или новия си едвам напъпил сътрудник стажант що са то понятия като LMS (Like My Status), хвърлете взор към част от най-използваните термини от обществените мрежи по-надолу.

Инфлуенсър (Influencer)

Идва от глагола Influence, който на британски значи „ въздействам, оказвам влияние “. Обикновено с подобен етикет се снабдяват хора, които имат сериозна почитател база в обществените мрежи, а имиджът – от външния тип до посланията, които стартират, им разрешава да образуват усети и настройки. Това, несъмнено, се употребява от бизнеса под формата на платени постове за лансиране на артикули или бартер, в който звездата тества дадена услуга и споделя с почитателите си мнение за нея. Една добра дума или рекомендация на даден бранд значи нов брой клиенти. Ярък образец за инфлеунсър, образуван от българската медийна реалност, е Николета Лозанова. От Мис Плеймейт, през футболната брачна половинка, на която таблоидите бързат да закачат съдбовен ореол, до водеща на папарашко предаване в народен ефир, Николета е модел, който може да продаде всичко. Дистрибутори на мигли, спрейове за загар и аксесоари за кученца спят пред вратата й, фитнес инструктори й заплащат по 2000 лева за пост, с цел да се щракне топлес с книгата им със препоръки за съвършена коремна преса, а магазините за обувки падат в краката й като домино.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР