Според евродепутати председателството на България ще е трудноПремиерът Бойко Борисов

...
Според евродепутати председателството на България ще е трудноПремиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

Борисов докладва в Страсбург за председателството

Според евродепутати председателството на България ще е мъчно


Премиерът Бойко Борисов показва през днешния ден програмата на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в европарламента. Той излетя за Страсбург непосредствено от азербайджанската столица Баку, където бе на работно посещаване.

След като евродепутатите изслушат Борисов следват изявления от ръководителите на всички парламентарни групи. „ Труд ” се свърза с български пратенице в Екологичен потенциал, които разясниха, че се чака да бъдат сложени въпроси за Истанбулската спогодба, за Брекзит, за ситуацията в Западните Балкани в подтекста на убийството на водачът на гражданската самодейност на сърбите в Косово „ Свобода, народна власт, истина ” Оливер Иванович. Той бе погубен през вчерашния ден, в сръбската част на разделения град Косовска Митровица.

Европарламентът ще изслуша и доклада на завършилото в края на декември естонско председателство. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск ще разиска с евродепутатите резултатите от последното съвещание на държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз.

През декември те регистрираха прогрес в първата част от договарянията за напускането на Англия, само че останаха разграничени в оценките за квотното систематизиране на мигрантите. Евродепутати разясниха, че на България є следва мъчно председателство поради втория кръг от договаряния по Брекзит, различията за мигрантите, бюджетната рамка на Европейски Съюз за интервала 2021-2027 година И първото в историята на Европейски Съюз предложение за блокиране правото на глас на страна членка – Полша.

На днешното си съвещание Екологичен потенциал ще разиска и обвиняванията към Москва в опити за оказване на въздействие върху изборите в обособени страни посредством дезинформация. Очаква се Екологичен потенциал да предложи укрепване на отдела за засичане на дезинформация, оголен в Европейската работа за външна активност. Екологичен потенциал преглежда като позитивна стъпка обезпечаването на повече средства за повишение на осведомеността, за проверяваща публицистика и за осведомителна просветеност.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР