Според евродепутата Гийом Балас от Партията на европейските социалисти, в

...
Според евродепутата Гийом Балас от Партията на европейските социалисти, в
Коментари Харесай

Гийом Балас: По-добра идея е ЕС да се подсили, вместо да се разширява



Според евродепутата Гийом Балас от Партията на европейските социалисти, в речта, която френският президент Еманюел Макрон произнесе тази седмица за реформирането на Европейския съюз, има позитивни детайли, само че и много несъгласия и нереалистични хрумвания. Балас назовава разширението на Европейския съюз към Западните Балкани нелепост и се опълчва на германо-френската ос в общността.

Трябва да се борим против обществения дъмпинг, само че Макрон не дава никакво предложение, което действително да води до решаването на казуса. Това разяснява в изявление за предаването " Хоризонт за вас " евродепутатът Гийом Балас:

Такава беше и полу позицията му за екологията, означаваща полу нищо. Той желае разширение на Балканите, което намирам за неуместно. Смятам, че е по-добра концепция Европейският съюз да се укрепи, както и неговите вътрешни механизми, вместо да се уголемява, само че би трябвало да призная, че той сподели забавни неща за еврозоната, за Народното събрание в нея, а това са демократични механизми и в последна сметка Европа желае да е синоним на напредък, освен на декаданс за хората. Трябва да сме почтени и да признаем, че от една страна тази тирада беше забавна и то в случай че я съпоставим с трима предходни президенти, които нищо не споделиха, направиха или придвижиха за Европа. В същото време би трябвало да имаме здравомислещ взор и да кажем, че това надали ще стигне надалеч, в случай че няма по-ясни самопризнания. Лично мен в допълнение ме тормозят две неща – въобще нямам доверие в взаимна тактика с немската десница. За мен това е нелепост, която няма да се случи. Още повече, че госпожа Меркел не получи болшинство на изборите. От тази позиция, еврозоната няма да отиде напред – Германия не желае парламент в еврозоната, нито икономическо ръководство там, нито пък прогрес по въпросите за прозрачността при свободния продан. Същото важи и за екологичните въпроси от сериозна значителност. Германия няма да вложи своите средства в бюджет, предопределен за вложения.

Цялото изявление с Гийом Балас можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР