Според духовния учител на Бялото братство Петър Дънов чрез процеса

...
Според духовния учител на Бялото братство Петър Дънов чрез процеса
Коментари Харесай

Съветите на Петър Дънов за храненето

Според духовния преподавател на Бялото приятелство Петър Дънов посредством процеса на хранене човек се свързва със Земята и въпреки че действието наподобява напълно нормално, то не е.

Самото хранене е част от житейския цикъл. То е просвета за трансформиране на сили от едно положение в друго. Грубата сила се трансформира в умствена, а тя – в духовна.

Всеки един хранителен детайл – мазнини, белтъчини и въглехидрати, би трябвало да се пригоди към специфичността на обособения организъм.

Чрез своите препоръки Петър Дънов обяснявал на елементарните хора мъдростта в Библията, тъй че да се разбере от всеки. Според Учителя храненето също е обвързвано със старозаветните притчи и по особено тази за Грехопадението.

Според Стария завет с появяването си първите хора са се хранели единствено с плодове, само че откакто Адам и Ева съгрешили в Райската градина, хората са почнали да се хранят и с животинско месо.

За противоестествено и до през днешния ден обаче се приема пиенето на животинска кръв.

Дънов споделя, че точно в Библията се крие историческото пояснение за месоядството.

Петър Дънов споделя, че актуалните хора още веднъж ще се върнат все още, в който за първи път са се появили на Земята, и това естествено ще докара до деня, в които още веднъж ще се храним единствено с плодове.

 Хранене

Това ще се случи, едвам откакто хората преодолеят плътските си зависимости като похотта и се опрат само на духовното.

Въпреки тази философия Учителят на Бялото приятелство изрично се опълчва на вегетарианството, като споделя, че това е неестествен метод да обърнем процеса, посредством който сме почнали да ядем месо.

Дънов споделя, че моментът, в който изцяло ще се откажем от животинска храна, следва, само че до тогава би трябвало да опитваме всичко, което природата към нас ни предлага.

Основните препоръки, които Петър Дънов дава за храненето са:

1. Не яжте, в случай че не сте гладни;

2. Хранете се след изгрев и преди залез – в никакъв случай по тъмно;

3. Яжте бавно;

Когато стомахът работи добре, тялото е крепко – споделя Петър Дънов.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР