Според документ, получен от Политико, Европейската комисия очаква да получи

...
Според документ, получен от Политико, Европейската комисия очаква да получи
Коментари Харесай

ЕС проучва инвестирането на замразени руски държавни активи за Украйна

Според документ, получен от Политико, Европейската комисия чака да получи възвръщаемост от към 2,6% от вложението на активи, принадлежащи на съветската централна банка, замразени по силата на глобите на Европейски Съюз, написа БГНЕС.

Европейски Съюз изследва правните благоприятни условия за потребление на замразените в блока съветски валутни запаси, в това число вложението им за генериране на възвръщаемост, която би могла да се употребява за финансиране на възобновяване на Украйна. Подобен невиждан опит повдига правни, политически и стопански въпроси, а страните от Европейски Съюз предишния месец сътвориха работна група, която да изследва какво може да се направи.

„ Има консенсус измежду държавите-членки, че е значимо да се изследва доста, доста деликатно какво може да се направи в границите на инструкциите, които ни бяха дадени, в това число, че това, което ще се направи, ще би трябвало да е в сходство с правото на Европейски Съюз и интернационалното право “, съобщи Андерс Анлид, шведски посланик, претрупан с председателството на групата, и добави „ Намираме се в изключителна обстановка и евентуално всяко решение, което ще предложим, ще бъде от естество, което не е имало до момента. “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР