Според диетолога, Прия Тил, може би е по-добро решение да

...
Според диетолога, Прия Тил, може би е по-добро решение да
Коментари Харесай

Пица за закуска – може ли да бъде тайно здравословна?

Според диетолога, Прия Тил, може би е по-добро решение да закусим с пица, в сравнение с със зърнена закуска, мюсли или гранола.

Купеното мюсли е смесено с доста ненужна захар, калорични сушени плодове и други добавки, които го вършат нездравословно и прекомерно богато на калории. За сметка на това, в случай че изберем по-семпла рецепта за пица, може да се окаже, че обичаното ни прелъщение не е по никакъв начин толкоз нездравословно, колкото си мислим.

Пицата съдържа в множеството случаи повече протеин, от колкото гранолата, и това я прави по-засищащ вид. Освен това комбинацията от протеини и въглехидрати заран е една от най-енергизиращите.

 Пица за закуска - може ли да бъде скрито здравословна?

Не би трябвало да пропущаме и обстоятелството, че яденето на нещо, което в действителност обичаме и желаеме да ядем заран, доста покачва настроението ни и ни зарежда с повече мотивация да се придържаме към здравословна диета. Така като че ли сме имали едно хранене, с което сме се поглезили, и можем да продължим с потребните храни.

Разбира се, от огромно значение е каква тъкмо пица изберем. Ако сложим като топинги топено сирене, кашкавал, два типа месо, тонове кетчуп, майонеза или песто, няма по какъв начин да си набавим задоволително потребни субстанции. Но по-семплите разновидности са съвършени варианти за хората на диета, които въпреки всичко желаят да се любуват на храната си.

 Пица за закуска - може ли да бъде скрито здравословна?

Ако си купувате подготвена пица, търсете тази, с по-малко артикули от горната страна. Ако имате опцията да поръчате пълнозърнесто тесто, вместо нормално, това доста ще усъвършенства избора ви, а усетът съвсем няма да се промени. Също по този начин пробвайте да замените колбаса с пастърма, която е по-богата на протеини, а сиренето е добре да бъде по-твърдо, тъй като то най-често има по-малко мазнини.

В случай, че смятате да си извършите у дома пицата, имате още повече благоприятни условия да подобрите рецептата. Ето едно предложение за вкусна пица за закуска, която няма да ви тежи на съвестта:

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР