Според данните на ЦИК към 13:30 часа и при обработени

...
Според данните на ЦИК към 13:30 часа и при обработени
Коментари Харесай

При 98.92% обработени протоколи: ИТН с 0.22% преднина пред ГЕРБ

Според данните на ЦИК към 13:30 часа и при обработени 98.92% протоколи първа политическа мощ е " ИТН " с 23.91% от гласовете. 

Втори са ГЕРБ с 23.69%, т.е. разликата е едвам 0.22 на 100. 

Трети остават от Българска социалистическа партия с 13.51%, а четвърта е обединението " Демократична България " с 12.56 %.

На пета позиция е Движение за права и свободи с 10.66 на 100 от гласовете.

Шести е съюзът " Изправи се, мутри вън " с 5.03 %.

Под чертата за влизане в Народното събрание остават " Българските патриоти " (3.16%), " Възраждане " (2.97%) и " Българско лято " (1.81%). 

Няма да вършим коалиция с нито една партия. " ИТН " ще вземе мандата и ще показа собствен състав и конструкция на кабинет, разгласи по-рано водачът на " ИТН " Слави Трифонов.

За кандидат-премиер Трифонов издигна някогашният вицепремиер от държавното управление на Национална движение „Симеон Втори" - Николай Василев. 

Сред главните цели на препоръчаното държавно управление е построяването на нужния брой детски градини, изграждане на детска болница, закупуването на медицински хеликоптери, концесия и изграждане на всички автомагистрали, пазаруването на до 1 млн. таблети или преносими компютри за всички възпитаници и преподаватели, пускане на приватизацията на Българската банка за развиване, възстановяване на прозрачността при публичните поръчки, премахване на порочната процедура милиарди левове да се харчат от държавни структури без конкурс и милиарди да се заплащат предплатено на реализатори, а редица поправки да се показват за спешни за да се заобикаля Законът за публичните поръчки. 

Сред останалите цели е цифровизация на услугите, смяна в изборната система, въвеждане на мажоритарен избор, електронно гласоподаване и дотация от 1 лев за партиите. Закриване на спецпрокуратурата, ускорение на градежа на газовия интерконектор с Гърция, потвърждаване на заявката за участие на България в Организацията за икономическо съдействие и развиване, в еврозоната и в Шенген.

Още по тематиката:
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР