Според британското издание Гардиън китайските власти, които са сериозно разтревожени

...
Според британското издание Гардиън китайските власти, които са сериозно разтревожени
Коментари Харесай

Китай се готви за санкции от Запада

Според английското издание " Гардиън " китайските управляващи, които са съществено разтревожени от мащабите на западните наказания против Русия, правят сложен " стрес тест " за да проучват последствията от сходен сюжет за китайската стопанска система.
20 април 2022 година Шанхай е нереален град с празни пътища. Безпрецедентното блокиране на града е поради пандемията, която блокира над 16 милиона души в домовете им
Мащабната инспекция е почнала още при започване на март 2022 година, когато Западът наложи невиждани наказания на Москва. На няколко основни китайски институции е предоставено да разработят ответни ограничения, в случай че западните страни наложат сходно ембарго и против Китай. Стрес пробата се базира на разнообразни методологии, в това число компютърно моделиране.

Анализаторите на английския вестник преглеждат протичащото се като " естествена реакция " на Пекин, имайки поради тесните му връзки с Русия.

Научният помощник в китайския филиал на Фондация " Карнеги " Тун Джао съобщи: " След като западните съдружници, отпред със Съединени американски щати, са в положение да подхващат сходни ограничения против Москва, те явно могат да сторят същото и с Китай. Пекин би трябвало да е наясно до каква степен устойчива е страната на напън с такива мащаби. Сегашният стрес тест е опит да се пресметне краткосрочната цена за Китай, в случай че страната реши да окаже материална поддръжка за Русия в хода на спора ".

Икономическият консултант на някогашния държавен секретар Джон Кери - Едуард Фишман, е уверен, че нито една стопанска система, в това число китайската, не е застрахована от финансови наказания, каквито Западът наложи на Русия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР