Според Американската диетична асоциация краставицата е сред най-здравословните зеленчуци. Известният

...
Според Американската диетична асоциация краставицата е сред най-здравословните зеленчуци. Известният
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ни, ако ядем по 1 краставица дневно

Според Американската диетична асоциация краставицата е измежду най-здравословните зеленчуци. Известният римски император Юлий Цезар е вярвал, че тя оказва помощ за прочистването на тялото и подарява прояснение. Ето какво тъкмо се случва с тялото, в случай че ядете една краставица всеки ден.
Състоянието на кожата ви ще се усъвършенства
Нездравословната диета е съществена причина за акне и други кожни проблеми. Сокът от краставица оказва помощ за естественото филтриране на организма и елиминирането на токсините. Поради това кожата става красива, гладка и сияйна, а зачервяването и акнето изчезват. Някои изследвания демонстрират, че питателните субстанции, съдържащи се в краставиците, оказват помощ за предотвратяване на кожата от прибързано стареене.
Ще отслабнете по-бързо
Краставиците са нискокалорична храна. Съдържат едвам 17 калории в 100 грама. Те са чудесна опция за тези, които желаят да отслабнат. Диетолозите ги дефинират не просто като нискокалорична храна, само че и като такава с негативни калории ( в тази ситуация тялото изразходва повече сила за мелене на краставиците, в сравнение с получава от потреблението им). Затова специалистите по здравословно хранене са на мнение, че краставиците спомагат за ускорение на процеса на изгаряне на мазнините и възстановяване на метаболизма.
Състоянието на зъбите ви ще се усъвършенства
Хранителните субстанции в този зарзават оказват помощ за възстановяване на микрофлората в устната празнина, унищожаване на бактериите и възстановяване здравето на венците. Краставиците са чудесно средство за отърваване от неприятния мирис. Необходимо е да сдъвчете парче от този зарзават за 30-40 секунди. Това ще помогне да се отървете от бактериите, които могат да причинят неприятни миризми, а също по този начин ще резервира дъха ви пресен.
Нивата на кръвната ви захар ще се възстановяват
Краставиците съдържат мощни антиоксиданти, които оказват помощ за намаление на неприятния холестерол и сваляне равнищата на кръвната захар. Но въпреки всичко, в случай че имате характерен здравословен проблем, преди да ги включите в менюто си, консултирайте се със експерт.
Настроението ви ще се усъвършенства
 5 невероятни качества на краставиците 5 невероятни качества на краставиците
Може би е ненужно да споделяме какъв брой потребни са зеленчуците. Днес обаче ще поговорим за краставиците, които имат голям брой потребни свойст...
Краставиците са богати на витамини от група В, които подтикват производството на серотонин - хормона на щастието. Консумирайки по 1-2 краставици дневно, ще повишите тонуса си, настроението ви ще се усъвършенства, а безпокойството и умората ще изчезнат.
Ще се усъвършенства положението на черния ви дроб
Мощните антиоксиданти в краставиците оказват помощ за възстановяване на действието на черния дроб. Освен това те способстват за неговата детоксикация, като спомагат за елиминирането на токсините и извеждането им от тялото по натурален път.
Ще се усъвършенства функционалността на имунната ви система
Не единствено цитрусовите плодове, чесънът и лукът подтикват имунната система. В своя разработка професор Виджая Лобо от лицей Бирла цитира данни, съгласно които краставицата укрепва имунната система и това се дължи на веществата в нея, които предотвратяват куп съществени болести.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР