Споразумението за износ на зърно през Черно море е удължено

...
Споразумението за износ на зърно през Черно море е удължено
Коментари Харесай

Ердоган: Зърнената сделка се удължава с два месеца

Споразумението за експорт на зърно през Черно море е удължено с още два месеца, заяви през днешния ден турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва, ден преди вероятното отдръпване на Русия поради спънки пред износа на съветско зърно и торове, оповестява Българска телеграфна агенция.

Ердоган сподели това пред представители на своята Партия на справедливостта и развиването (ПСР), откакто последният транспортен съд отплава от украинско пристанище по силата на съглашението.

Сделката, чийто период изтичаше на следващия ден, обезпечава безвреден експорт през Черно море на украинско зърно. 

На 22 юли 2022 година в Истанбул беше подписан пакет от документи за доставка на зърно и торове на интернационалния пазар. Първоначално споразуменията бяха подписани за 120 дни, а през ноември предходната година бяха удължени за същия период. На 18 март тази година Русия разгласи удължаването на договорката с 60 дни, като предизвести, че това време ще бъде задоволително за оценка на осъществяването на меморандума, подписан с Организация на обединените нации. Москва неведнъж е отбелязвала, че по-нататъшно решение за удължение на договорката зависи от осъществяването на съветската част от съглашението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР