Споразумение за сътрудничество между Изпълнителната агенция "Главна инспекция по труда"

...
Споразумение за сътрудничество между Изпълнителната агенция "Главна инспекция по труда"
Коментари Харесай

ГИТ, КНСБ и Подкрепа подписаха споразумение за сътрудничество

Споразумение за съдействие сред Изпълнителната организация "Главна ревизия по труда " и двата национално представителни синдиката - КНСБ и КТ "Подкрепа ", беше подписано в постройката на ГИТ.

Документът беше подписан от изпълнителния шеф на ГИТ Румяна Михайлова и президентите на двата синдиката - Пламен Димитров и Димитър Манолов, както и от обществения министър Бисер Петков - като поръчител по осъществяването му. Румяна Михайлова означи, че съглашението се подписва в навечерието на Световния ден за заслужен труд, като подсети, че от подписването на предходното такова съглашение са минали 9 години и има доста промени в индустриалните връзки. С подписването на новото съглашение ще актуализираме областите и методите на взаимоотношение, с цел да реализираме по-висока успеваемост на взаимните ни действия, уточни тя.

Социалният министър Бисер Петков означи, че първото съглашение е потвърдило своята нужда и изгодите, които носи, а през днешния ден се подписва съглашение, съответно на измененията в света на труда. Министърът сподели, че поема ролята си на поръчител, с цел да може положителното взаимоотношение, което и до момента съществува сред национално представителните организации на служащите и чиновниците и трудовата ревизия, да продължи и в бъдеще, и да се уголемява. Петков благодари на водачите на двата национално представителни синдиката за това, че си сътрудничат добре.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров уточни, че са съумели да договорят много по-подробен, подробен и, съгласно тях, много по-работещ вид на съглашението. Той подчертава върху подобряването на трудовото законодателство и груповото трудово договаряне, като уточни, че чака по-добри резултати за хората на труда. И двете страни сме еднообразно заинтригувани от позитивните резултати от работата на инспекцията по труда, съобщи президентът на КТ "Подкрепа " Димитър Манолов, който изрази убеденост, че взаимната работа ще продължи да се развива на качествено ново равнище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР