Споразумение за сътрудничество между Фондация Карин дом“ и Икономически университет

...
Споразумение за сътрудничество между Фондация Карин дом“ и Икономически университет
Коментари Харесай

ИУ-Варна подписа споразумение за сътрудничество с Карин дом

Споразумение за съдействие сред Фондация " Карин дом “ и Икономически университет – Варна беше подписано на тези дни, научи Varna24.bg . Подписите си под документа сложиха ректорът проф. доктор Евгени Станимиров и Борислава Черкезова – изпълнителен шеф на фондацията. Двете страни се споразумяха да си сътрудничат, като сплотяват напъните си за създаване на нови модели на взаимоотношение сред висшето обучение и неправителствената организация, развиване и обогатяване на формите и наличието на съществуващите модели на партньорство за подготовка на висококвалифицирани фрагменти за работа в региона на маркетинга и общественото предприемачество, както и основаване на условия за развиване на културата за корпоративна обществена отговорност, доброволчество и приемливост измежду обществото.

Те ще работят в следните сфери на взаимоотношение: Разработване на взаимни стажантски стратегии, показване на Фондация " Карин дом “ като уместно място за работа и обосноваване на студентите да вземат участие в тях; Участие на Фондация " Карин дом “ на срещи, конгреси, семинари и други събития, свързани със шерване и разискване на положителни практики и проблеми от дейността; Организиране и осъществяване на срещи, конгреси, семинари и други събития, свързани с разискване на опциите за работа, кариерно развиване и доброволчество във Фондация " Карин дом “; Възможност за участия на представители на Фондация " Карин дом “ като гост-преподаватели в лекции, семинари, образования, презентации пред студентите и други, проведени в ИУ – Варна; Подпомагане на магистри и докторанти в създаване и отбрана на магистърски тези и дисертации за решение на съответни на практика въпроси, свързани с активността на Фондация " Карин дом “; Организиране на взаимни проучвания и изследвания в региона на маркетинга, корпоративната обществена отговорност, обществените проучвания, както и основаване на взаимни статии/публикации; Съвместно кандидатстване и присъединяване в планове по стратегии, финансирани от националният бюджет, фондовете на Европейския съюз или от други източници, когато това е възможно.

На работна среща ректорът проф. доктор Евгени Станимиров, доцент доктор Мария Кехайова – шеф на Центъра за обществени проучвания в ИУ – Варна, шефът на " Карин дом “  Борислава Черкезова и Дарина Райкова – управител " Проектни действия “ в " Карин дом “, разискаха бъдещите благоприятни условия за съдействието сред висшето учебно заведение и фондацията. Партньорството сред тях датира не от през днешния ден. Последният образец за това е съпричастието на ИУ – Варна към осведомителната акция на " Карин дом “ в поддръжка на хората със Синдром на Даун, в която интензивно се включиха представителите на Студентския съвет.

" Карин дом “ е организация с нестопанска цел, учредена през 1994 година от потомствения посланик и човеколюбец Иван Станчов. От 1996 година започва работата си като Център за обществена рехабилитация и интеграция на деца със специфични потребности. 26 години след своето основаване " Карин дом “ е организация с водеща роля в даването на професионални услуги за деца със специфични потребности и техните фамилии. През годините се развива и израства като лечебен център за деца със специфични потребности, в който работят висококвалифицирани експерти: кинезитерапевти, рехабилитатори, логопеди, психолози, специфични педагози, обществени служащи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР